Το δίδυμο Τσιτσιπά-Σάκκαρη μεταμόρφωσε το ελληνικό τένις - Αφιέρωμα του tennis.com

Το δίδυμο Τσιτσιπά-Σάκκαρη μεταμόρφωσε το ελληνικό τένις - Αφιέρωμα του tennis.com

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 12:00 Δημιουργία 21/05/19, 11:50

Αφιέρωμα στους Έλληνες πρωταθλητές, Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη κάνει η ιστοσελίδα tennis.com: «Το δυναμικό δίδυμο που μεταμόρφωσε το ελληνικό τένις» είναι ο τίτλος του άρθρου.

«Το τένις, σπάνια είχε έναν κορυφαίο παίκτη από την Ελλάδα. Τώρα, έχει δύο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σακκάρη να έχουν πλέον τις υψηλότερες θέσεις στην καριέρα τους στην παγκόσμια κατάταξη. Και οι δύο έφτασαν στα ημιτελικά της Ρώμης, έχοντας, επίσης, κερδίσει τίτλους την ίδια εβδομάδα στο Εστορίλ και στο Ραμπάτ, αντίστοιχα. Ο Τσιτσιπάς, 20 ετών, βρίσκεται στο Νο. 6 στην κατάταξη ATP, ενώ η Σάκκαρη είναι στο Νο 29 στην κατάταξη WTA», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, το αφιέρωμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Τσιτσιπά στη Ρώμη: «Νιώθω σαν να είμαστε το δυναμικό δίδυμο που προέρχεται από την Ελλάδα, εμπνέοντας μικρά παιδιά και γενικά ανθρώπους, που θέλουν να παίξουν τένις», τονίζοντας ότι «γνωρίζει ο ένας τον άλλον για πολύ καιρό, παίζοντας μαζί στο Κύπελλο Hopman».

«Παίζει υπέροχα. Η Μαρία αισθάνεται πολύ άνετα όταν βρίσκεται στο γήπεδο», δήλωσε ο Τσιτσιπάς. «Χαίρομαι που το βλέπω αυτό. Είναι μία από τις πιο ικανές αθλήτριες».

Η ιστοσελίδα, υπογραμμίζει ότι η Σάκκαρη δήλωσε πως η άνοδός τους είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτη, διότι δεν έλαβαν ουσιαστική υποστήριξη στην εξέλιξη τους.

«Δεν είχαμε ποτέ δύο καλούς παίκτες που παίζουν ταυτόχρονα», δήλωσε. «Αισθάνομαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα, είναι από τη Σπάρτη, είμαι από αυτήν τη χώρα.

Έχουμε ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές τα τελευταία 10 χρόνια. Νομίζω ότι φέρνοντας καλά αποτελέσματα και ευτυχία στους ανθρώπους, είναι πολύ ωραίο».

Αμφότεροι, θα αγωνιστούν στο γαλλικό Open στο Παρίσι.

Αν σου άρεσε κάνε