Europa League: Με Σωκράτη βασικό η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι

Europa League: Με Σωκράτη βασικό η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 09:26 Δημιουργία 29/05/19, 09:20

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό στην άμυνα της αναμένεται να παραταχθεί η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι στον αποψινό αγγλικό «εμφύλιο» για το τελικό του Europa League, που διεξάγεται στις 22:00, ERT Sports, Cosmpote Sports2) στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Τα κλαμπ από το Λονδίνο α δώσουν την πρώτη από τις δύο «εμφύλιες» αγγλικές μάχες των εφετικών ευρωπαϊκών κυπέλλων (η άλλη είναι το Σάββατο, 1/06, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Τότεναμ στον τελικό του Champions League).

Οι δύο «πρωτευουσιάνες» θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για την κατάκτησή του, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο: Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League εφόσον επικρατήσουν της Τσέλσι, που μέσω της Premier League, έχει ήδη εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση της νέας περιόδου.

Ο τελικός θα είναι ο τελευταίος αγώνας στην καριέρα του Πετρ Τσεχ. Ο γκολκίπερ της Άρσεναλ, ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα με την φανέλα της Τσέλσι, θα παίξει για τελευταία φορά σε επίσημο ματς, καθώς όπως έχει δηλώσει ο ίδιος αμέσως μετά θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Επίσης, ο αγώνας αναμένεται να είναι ο τελευταίος, εκτός απροόπτου, για τον τεχνικό των «μπλε», Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος θα αποχωρήσει από τον πάγκο αμέσως μετά την αναμέτρηση με την Άρσεναλ.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναμένεται να είναι στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Ουνάι Έμερι, ο οποίος εφόσον η Άρσεναλ κατακτήσει τον τίτλο θα είναι ο τέταρτος ευρωπαϊκός στην καριέρα του. Στο παρελθόν έχει οδηγήσει την Σεβίλη στην κατάκτηση τριών συνεχόμενων τροπαίων από το 2014 έως το 2016.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Ενγκολό Καντέ για λογαριασμό της Τσέλσι, αν και όπως όλα δείχνουν ο αμυντικός μέσος των «μπλε» θα βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Τζανλούκα Ρόκι, με βοηθούς τους Φιλίππο Μέλι και Λορέντσο Μανγκανέλι.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ (Σάρι): Κέπα Αριθαμπαλάγκα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ (Κόβατσιτς), Ζορζίνιο, Μπάρκλει, Πέδρο, Ζιρού, Αζάρ.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Έμερι): Τσεχ, Κολάσινατς, Κοσιελνί, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Νάιλς, Τσάκα, Τορέιρα, Ομπαμεγιάνγκ, Οζίλ, Λακαζέτ.

Αν σου άρεσε κάνε