Προφυλάκιση των Μπράβο και Αράντα για τους στημένους αγώνες

Προφυλάκιση των Μπράβο και Αράντα για τους στημένους αγώνες

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:33 Δημιουργία 30/05/19, 21:20

Αρνήθηκαν να απολογηθούν οι Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να ζητήσει την προφυλάκισή τους.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, Μπόρχα Φερνάντες, Ινίγο Λόπεθ, Λαθαόθα και Γαλίντο, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την «As», οι Μπράβο και Αράντα αρνήθηκαν να απολογηθούν σήμερα (30/05) ενώπιον του Ανχελ Μανουέλ ντε Πέδρο, για την υπόθεση «Οικος».

Ο εισαγγελέας ζήτησε την προσωρινή κράτησή τους, ορίζοντας ως εγγύηση το ποσό των 100.000 ευρώ. Οι δικαστικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στους δύο προαναφερθέντες όχι μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αλλά ότι ήταν οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος που έστηνε αγώνες στην Ισπανία.

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκαν και ο Μπόρχα Φερνάντες της Βαγιαδολίδ, ο Ινίγο Λόπεθ της Λα Κορούνια, ο πρόεδρος της Ουέσκα, Ογκουστίν Λαθαόθα και ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ίδιας ομάδας, Χουάν Κάρλος Γαλίντο.

Οι τρεις πρώτοι ερευνάται ότι ήταν συνεργάτες του κυκλώματος και συμμετείχαν στη διαδικασία των στημένων αγώνων. Για τον τελευταίο το κατηγορητήριο ήταν πιο ελαφύ και άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά με την προϋπόθεση να εμφανίζονται στο δικαστήριο κάθε 1η και 15 του μήνα.

Στους Φερνάντες και Λαθαόθα ορίστηκε εγγύηση 50.000 ευρώ στον καθένα, ενώ στον Λόπεθ 75.000 ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε