Με το «δεξί» το Τορόντο κόντρα στους Ουόριορς για τους τελικούς το ΝΒΑ

Με το «δεξί» το Τορόντο κόντρα στους Ουόριορς για τους τελικούς το ΝΒΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 11:00 Δημιουργία 31/05/19, 10:54

TAGS

Την πρόθεση τους για να «γκρεμίζουν» από το «θρόνο» του NBA τους Γόλντεν Στέιτ Ουόριορς διατράνωσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι Τορόντο Ράπτορς, με την ομάδα του Καναδά να νικά 118-109 τους πρωταθλητές και να κάνει το 1-0 στη σειρά των τελικών του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Το Τορόντο έχοντας ηγέτη τον Πασκάλ Σιάκαμ από το Καμερούν, ο οποίος σημείωσε 32 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoff), έκανε το πρώτο βήμα και βρίσκεται τρία ακόμα μακριά από το μεγάλο του όνειρο, την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου.

«Ο Πασκάλ είχε μια μεγάλη επίθεση νύχτα. Νομίζω ότι έπαιξε με πολύ μεγάλη ψυχραιμία», δήλωσε ο προπονητής των Ράπτορς, Νικ Ναρς. «Είχε ισορροπία και ήταν υπομονετικός επίσης».

Περισσότερο αποφασισμένοι οι Ράπτορς, που προηγουμένως είχαν αφήσει εκτός τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δείχνουν έτοιμοι να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ.

O Πασκάλ Σιάκαμ, εκτός από τους 32 πόντους είχε επίσης οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ, σε 40 λεπτά συμμετοχής. Στον ίδιο χρόνο και ο Καγουάι Λέοναρντ, που πέτυχε 23 πόντους, είχε οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Triple double από τον Ντράιμοντ Γκριν για τους Ουόριορς, με 10 πόντους, ισάριθμες ασίστ και ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερς για τους πρωταθλητές ήταν ο Κέρι με 34 πόντους.

Ο επόμενος αγώνας των δύο ομάδων θα γίνει ξανά στο Τορόντο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αν σου άρεσε κάνε