Ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι το 2021

Ο Ιτούδης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι το 2021

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:59 Δημιουργία 04/06/19, 16:47

Στην τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι το 2021 θα παραμείνει ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η κατάκτηση του τίτλου της Euroleague αποτελούσε το βασικό διακύβευμα για την παραμονή του Έλληνα προπονητή, κάτι που είχε εκφράσει εξάλλου πολλές φορές δημόσια ο διοικητικός ηγέτης της ρωσικής ομάδας Αντρέι Βατούτιν.

Την Τρίτη, ο Ιτούδης υπέγραψε το νέο διετές συμβόλαιο με τη «ρωσική αρκούδα» και ανακοινώθηκε επισήμως. Ο 48χρονος Έλληνας τεχνικός που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ΤΣΣΚΑ από το 2014 θα συμπληρώσει επτά χρόνια το 2021... ισοφαρίζοντας τον Έτορε Μεσίνα. Ο Ιταλός προπονητής εργάστηκε για 7 σεζόν στην ΤΣΣΚΑ, σε δύο διαφορετικές θητείες όμως!

Ο Δημήτρης Ιτούδης δήλωσε: «Ευχαριστώ την ΤΣΣΚΑ και τον Αντρέι Βατούτιν για το νέο συμβόλαιο. Ευχαριστώ τους παίκτες για τα αποτελέσματα που πετύχαμε μέχρι τώρα. Προφανώς από την πλευρά μου, όλα έχουν να κάνουν με την ομαδική δουλειά των προπονητών, του επιτελείου και όλων όσοι δουλεύουν για την ΤΣΣΚΑ. Ανυπομονούμε για ακόμη μια μακρόχρονη συνεργασία, ανταλλαγή ιδεών και καλό μπάσκετ. Ευχαριστώ επίσης τους οπαδούς που εμπιστεύονται την ομάδα, ο σύλλογος κάνει το καλύτερο για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Η ομάδα θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, για να σας κάνει υπερήφανους».

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, τόνισε για την παραμονή του Δημήτρη Ιτούδη: «Οι δύο τίτλοι σε πέντε χρόνια μιλούν από μόνοι τους, οπότε ο Δημήτρης και το επιτελείο του έφεραν εις πέρας το έργο. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιτυχίες. Βλέπουμε την αγάπη που έχει ο Δημήτρης για την ομάδα και την δουλειά του, την αίσθηση ευθύνηες και τον μεγάλο σεβασμό που τρέφει. Μέρος αυτού οφείλεται και στη δουλειά του προπονητικού επιτελείου, που κάνει την ομάδα να παίζει θεαματικό μπάσκετ, βοηθά να δημιουργείται οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και φέρνουμε όλο και περισσότερους οπαδούς στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε κι άλλες μεγάλες νίκες σε κάθε κατεύθυνση μαζί».

Αν σου άρεσε κάνε