Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Ισλανδίας για το ποδόσφαιρο

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Ισλανδίας για το ποδόσφαιρο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 12:19 Δημιουργία 10/06/19, 12:17

Κατά την άφιξή της στην Ισλανδία για τα προκριματικά του Euro 2020, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας δεν έλαβε ιδιαιτέρως θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις, με σωρεία χρηστών των κοινωνικών δικτύων στην Τουρκία να εκφράζουν έντονα την οργή τους και το hashtag #TurksAreComingForIceland να γίνεται γρήγορα το δημοφιλέστερο παγκοσμίως.

Οι παίκτες προσγειώθηκαν, μετά από πτήση έξι ωρών, στο Αεροδρόμιο Κέφλαβικ της Ισλανδίας και δεν τους επετράπη να φύγουν από το αεροδρόμιο για περισσότερες από τρεις ώρες.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου, πάντως, αρνήθηκαν να δώσουν κάποια εξήγηση στην ομάδα και επέμειναν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στις βαλίτσες όλων των παικτών.

Σύμφωνα μάλιστα με το EHA News, οι υπεύθυνοι ήλεγχαν μία προς μία της βαλίτσες των παικτών, επιβραδύνοντας σκόπιμα τη διαδικασία.

​Βάζοντας λάδι στη φωτιά, η διαδικασία ελέγχου των διαβατηρίων των παικτών διήρκησε υπερβολικά πολλή ώρα.

Όταν τελικά επετράπη στην εθνική ομάδα της Τουρκίας να αποχωρήσει από το αεροδρόμιο, έλαβε χώρα όμως ένα ακόμη περιστατικό.

Την ώρα που μιλούσε στα ΜΜΕ ο παίκτης Εμρέ Μπελόζογλου, πλησίασε ένας άνδρας που αντί για μικρόφωνο, κρατούσε βούρτσα για την τουαλέτα.

Ο Μπουράκ Γιλμάζ αντέδρασε, λέγοντας: «Αυτό που έχουν κάνει είναι ασέβεια και αγένεια! Περιμένουμε εδώ τρεις ώρες. Πήραν τις τσάντες όλων και ακόμη και τα καλλυντικά όλων. Τα έψαξαν ξανά και ξανά. Πετάγαμε για 6,5 ώρες και περιμέναμε τρεις ώρες», δήλωσε ο Γιλμάζ, σύμφωνα με το TRT World.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ραγκίπ Σοϊλού έκανε λόγο για «ρατσιστική» υποδοχή.

Όπως μεταδίδουν, εν τω μεταξύ, τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία σκοπεύει να μεταβιβάσει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ισλανδία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να τηλεφωνήσει στον Ισλανδό ομόλογό του, για να ζητήσει μια εξήγηση.

Όσο για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, η Ισλανδία θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία στο γήπεδο την Πέμπτη.

Αν σου άρεσε κάνε