Ο πρώτος τίτλος NBA στην ιστορία των Τορόντο Ράπτορς

Ο πρώτος τίτλος NBA στην ιστορία των Τορόντο Ράπτορς

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 08:36 Δημιουργία 14/06/19, 08:31

TAGS

Πανάξια πρωταθλητές NBA είναι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι Ράπτορς, με την ομάδα του Τορόντο να επικρατεί 114-110 στο Όκλαντ επί του Γκόλντεν Στέιτ για τον 6ο τελικό του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο και να κατακτά τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της!.

Κομβικής σημασίας γεγονός για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν ο τραυματισμός του Κλέι Τόμπσον στην 3η περίοδο, στερώντας από τους -τέως. πλέον, πρωταθλητές ένα από τα μεγάλα επιθετικά του όπλα, μετά και από την απώλεια του Κέβιν Ντουράντ στον προηγούμενο αγώνα.

Οι «πολεμιστές» πάλεψαν γι΄ άλλη μια φορά με όλες τις δυνάμεις τους και ήταν άξιοι συγχαρητηρίων, αφού κλήθηκαν να διαχειριστούν και την απώλεια του Κλέι Τόμπσον, ο οποίος τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο κι αποχώρησε από το παρκέ στην 3η περίοδο, αλλά παρόλα αυτά πάλεψαν μέχρι τέλους.

Το Γκόλντεν Στέιτ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά με το σκορ στο 110-111 ο Στεφ Κάρι αστόχησε σε τρίποντο, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να χρεώνεται ακολούθως με τεχνική ποινή με 9 δέκατα του δευτερολέπτου να μένουν για το τέλος, επειδή κάλεσε τάιμ-άουτ, τη στιγμή που η ομάδα του τα είχε εξαντλήσει!. Το πρωτάθλημα είχε κριθεί, με τον Λέοναρντ να ευστοχεί στην βολή της τεχνικής ποινής και σε δύο ακόμα στην συνέχεια, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι Κάιλ Λάουρι και Πασκάλ Σιάκαμ είχαν από 26 πόντους για τους νικητές, με τον Φρεντ ΒανΒλίτ και τον Καγουάι Λέοναρντ να προσθέτουν από 22 πόντους.

Για τους γηπεδούχους, ο Τόμπσον πρόλαβε να σημειώσει 30 πόντους μέχρι να τραυματιστεί, με τον Άντρε Ιγκουοντάλα να προσθέτει 22 πόντους, τον Στεφ Κάρι 21 πόντους (αλλά με 3/11 σουτ) και τον Ντρέιμοντ Γκριν 11 πόντους, 19 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

Ο Καγουάι Λέοναρντ ήταν ο MVP των τελικών, ο Φρεντ ΒανΒλίτ όμως ήταν ο MVP του Game 6. O βραχύσωμος γκαρντ πήρε στην πλάτη του το Τορόντο στην τέταρτη περίοδο, σημειώνοντας 12 πόντους σε εκείνο το διάστημα με 3 τρίποντα και 3/3 βολές, κόβοντας τα πόδια των Γουόριορς, ενώ παράλληλα μάρκαρε και τον Στεφ Κάρι. Τελικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους με 1/3 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 5/5 βολές και 2 ριμπάουντ.

Αν σου άρεσε κάνε