Ολυμπιακός: «Πάει» την ΕΡΤ στον Άρειο Πάγο!

Ολυμπιακός: «Πάει» την ΕΡΤ στον Άρειο Πάγο!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:06 Δημιουργία 28/06/19, 18:55

Σε καταγγελία της ΕΡΤ στο ΕΣΡ και τον Αρειο Πάγο προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή τις πληροφορίες για διαπραγματεύσεις της δημόσιας τηλεόρασης για την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεγάλης ομάδας της Super League.

Μάλιστα την καταγγελία προς το ΕΣΡ κοινοποιεί στους υπουργούς Νίκο Παππάκαι Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Στην καταγγελία αυτή (φέρει την υπογραφή του Τάκη Αγραφιώτη αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ) η ΠΑΕ Ολυμπιακός σημειώνει ότι «οι εν λόγω συζητήσεις φέρεται να γίνονται όχι με όρους πλήρους αδιαφάνειας, αλλά περαιτέρω καταλύοντας και κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς φέρεται να προσφέρεται τίμημα που υπερβαίνει κατά πολύ της ελεύθερης αγοράς».

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε και σε καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε αυτή ζητά «άμεσες ενέργειες προκειμένου για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, την διερεύνηση τέλεσης πιθανών ποινικών αδικημάτων και την αποφυγή μετατροπής της ΕΡΤ σε μηχανισμό διασπάθισης του Δημόσιου Χρήματος και μεταφοράς κεφαλαίων από το Ελληνικό Δημόσιο και τους Ελληνες φορολογούμενους προς ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες με όρους που δεν ανταποκρίνονται σε εμπορικά κριτήρια και παραγνωρίζουν εντελώς τις συνθήκες της αγοράς».

Απαντώντας στα παραπάνω η ΕΡΤ απέστειλε σειρά εγγράφων στον Αρειο Πάγο. Μεταξύ αυτών το προσύμφωνο διάθεσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεταξύ της ΕΡΤ και επτά ΠΑΕ καθώς και απόσπασμα της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΡΤ που το ενέκρινε ως προϊόν συμφωνίας μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για την παραχώρηση στην ΕΡΤ των επτά ΠΑΕ που δεν είχαν διατεθεί σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό».

Επικαλείται παράλληλα τριμερή Σύμβαση Παραχώρησης Δικαιωμάτων μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ της ΕΡΤ, των επτά ΠΑΕ, και της Super League, εκπροσωπούμενης από τον Πρόεδρό της και Αντιπρόεδρο της αναφερομένης-καταγγελλούσης ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μπαταγιάννη.

Με άλλο έγγραφο θυμίζει την σύμβαση ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης και εκμετάλλευσης αγώνων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αγωνιστικών περιόδων 2009-2010 και 2010-2011 μεταξύ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΕΡΤ.

Αν σου άρεσε κάνε