Το γήπεδο της ΑΕΚ θα προχωρήσει, τόνισε ο Πατούλης

Το γήπεδο της ΑΕΚ θα προχωρήσει, τόνισε ο Πατούλης

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:29 Δημιουργία 04/07/19, 16:26

Τη δέσμευση να μη χαθεί ούτε μία ημέρα, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, εξήγγειλε ο Γιώργος Πατούλης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο εργοτάξιο της Αγιάς Σοφιάς.

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, όπως και ο -επίσης νεοεκλεγείς- Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Βούρος, ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πορεία του έργου και τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας και του Δήμου, από τον Project Manager, Δημήτρη Ανδριόπουλο.

«Βρίσκομαι εδώ, στο ναό της Αγίας Σοφίας κι η παρουσία μου αυτή έχει στόχο να σηματοδοτήσει ότι δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα από τα να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις της περιφέρειας σε οποιοδήποτε σημαντικό έργο» είπε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε διαδικασία ενημέρωσης καθώς αναλαμβάνουμε από 1η Σεπτέμβρη, καθώς επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε γρήγορα και αποφασιστικά τις υποσχέσεις οι οποίες έχουν παρθεί από τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας. Θα συνεργαστούμε και με τον τοπικό δήμαρχο και προφανώς με την ΑΕΚ».

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος, τόνισε από την πλευρά του: «Αυτό το σωματείο κουβαλάει ένα παρελθόν. Να είστε βέβαιοι πως οι δήμοι θα τρέξουν τις υπογραφές, θα τρέξουν εργασίες και όλα όσα χρειάζονται. Είναι δεδομένο το θετικό πρόσημο της συνεργασίας μας με τον Γιώργο Πατούλη και από την 1η Σεπτεμβρίου δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μέρα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό έργο και τονίζω τον πολιτιστικό χαρακτήρα του».

Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει των νέων δεδομένων που διαμορφώθηκαν μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές: «Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι εξαιρετική καθώς ο κύριος παπουλής είχε βοηθήσει -χωρίς να έχει υποχρέωση- το ερασιτεχνικό σωματείο και ως Δήμαρχος Αμαρουσίου. ο συνδυασμός του συγκεκριμένου περιφερειάρχη με τον συγκεκριμένο δήμαρχο, αλλά και το σημείο στο οποίο βρίσκεται η πορεία των εργασιών στο γήπεδο, μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα υλοποιηθεί το έργο».

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, από τα χέρια του οποίου περνούν σχεδόν τα πάντα αναφορικά με το νέο γήπεδο, ενημέρωσε διεξοδικά τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο. «Σκοπός της επίσκεψής σας –είπε καλωσορίζοντάς τους- είναι να ενημερωθείτε για το πού βρισκόμαστε σήμερα, ποια έργα έχει αναλάβει η περιφέρεια ποια έργα πρέπει να εκτελέσει ο δήμος ώστε να ‘κλειδώσουμε’ το χρονοδιάγραμμα». Στάθηκε ιδιαίτερα στο δημόσιο έργο της υπογειοποίησης που «περνάει» από την Περιφέρεια και «… εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, χωρίς την υπογειοποίηση παίρνει άδεια λειτουργίας το γήπεδο» είπε και τόνισε την ανάγκη να υπογραφεί η σύμβαση το συντομότερο δυνατόν ώστε μέσα στο 2020 να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Με βάση αυτή την αποστροφή του λόγου του, φαίνεται πως το χρονοδιάγραμμα «παίζει» πλέον οριακά στον στόχο της υλοποίησης το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και δεν αποκλείεται να καθυστερήσει…

Αυτό που είναι (πιο) σίγουρο, αφορά την ολοκλήρωση του στεγάστρου που έχει ήδη αρχίσει να «εμφανίζεται» στις γωνίες του γηπέδου. Σύμφωνα με τον Δημ. Ανδριόπουλο, θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2020. Επίσης, μέσα στον Αύγουστο θα κλείσει περιμετρικά το γήπεδο, καθώς απομένει το πέταλο στο σημείο που βρισκόταν η σκεπαστή κερκίδα του «Νίκος Γκούμας».

Αν σου άρεσε κάνε