Ο Άριεν Ρόμπεν αποσύρεται από το ποδόσφαιρο

Ο Άριεν Ρόμπεν αποσύρεται από το ποδόσφαιρο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 04/07/19, 22:41

Την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Άριεν Ρόμπεν σε ηλικία 35 ετών.

Ο Ολλανδός ακραίος της Μπάγερν Μονάχου συνολικά αγωνίστηκε σε 606 αγώνες στην καριέρα του, σημείωσε 247 γκολ και κατέκτησε 30 τίτλους.

Με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας «έγραψε» 96 συμμετοχές.

Οκτώ από τα 12 πρωταθλήματα πανηγύρισε με την Μπάγερν, όπου ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του τον περασμένο μήνα, άλλα δύο με την Τσέλσι και από ένα με τις PSV Αϊντχόφεν και Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και η πεποίθηση ότι μπορώ να πετύχω τα πάντα στον κόσμο ήταν ενάντια στην πραγματικότητα πως τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως θα επιθυμούσα κι ότι δεν είμαι, πλέον, ένας πιτσιρικάς των 16 ετών που δεν έχει ιδέα τι μπορούν να σου κάνουν οι τραυματισμοί» ανέφερε στη δήλωσή του ο Ρόμπεν.

Ο σπουδαίος εξτρέμ ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, ιδιαίτερα τις τελευταίες σεζόν του στην Bundesliga. Είχε ήδη αποχωρήσει από την Εθνική Ολλανδίας τον Οκτώβριο του 2017, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στο 2-0 επί της Σουηδίας.

«Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να παίζεις για την πατρίδα σου. Τελικά είπα το αντίο μετά από 96 συμμετοχές. Στάθηκα τυχερός που πήρα μέρος σε έξι κορυφαία τουρνουά τα τελευταία μου χρόνια και το ότι ήμουν αρχηγός της ομάδας. Όλα μαζί αποτελούν μία αξέχαστη εποχή, που θα φυλάττω πάντα ως θησαυρό μέσα μου», πρόσθεσε ο Ρόμπεν και κατέληξε: «Τώρα ήρθε ο καιρός για το επόμενο κεφάλαιο και ανυπομονώ να περάσω περισσότερο χρόνο με την γυναία μου και τα παιδιά μου και να απολαύσω όλα τα όμορφα πράγματα που ακολουθούν.»

Αν σου άρεσε κάνε