Αβάντα Τσίπρα σε Σαββίδη με τα «χρυσά» τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ

Αβάντα Τσίπρα σε Σαββίδη με τα «χρυσά» τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:32 Δημιουργία 05/07/19, 16:48

Όπως ακριβώς είχε γίνει και δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, με σχετική τροπολογία - «δωράκι» για τα χρέη της ΣΕΚΑΠ, η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση-αβάντα προς τον Ιβάν Σαββίδη και με τις «ευλογίες» του Αλέξη Τσίπρα, όπως προέκυψε σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή, όπου αποφασίστηκε η ΕΡΤ να πληρώσει ποσό τουλάχιστον 7,5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ για την ερχόμενη σεζόν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, «στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση.

Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε