Και επίσημα στη Γιουβέντους ο Ολλανδός Ντε Λιχτ

Και επίσημα στη Γιουβέντους ο Ολλανδός Ντε Λιχτ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:18 Δημιουργία 18/07/19, 14:15

Ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για το τωρινό καλοκαίρι έλαβε τέλος την Πέμπτη, καθώς η Γιουβέντους ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ματέις Ντε Λιχτ, με τον νεαρό Ολλανδό να υπογράφει συμβόλαιο ως το 2024.

Ο Άγιαξ θα λάβει 75 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη συμφωνία προβλέπονται άλλα 10,5 εκατ. ως «βοηθητικά έξοδα».

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής των 8 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο θα μπορούσε να φτάσει στα 12 με τα μπόνους. Αυτό ανακοίνωσε ο σύλλογος, με την παρουσίαση του Ντε Λιχτ να έχει προγραμματιστεί για αύριο.

Τεχνική και φυσική κυριαρχία, αντίληψη του παιχνιδιού, διαχείριση και ερμηνεία της αμυντικής δυναμικής, έφεση στο γκολ...

Ο Ολλανδός είναι μια τέλεια σύνθεση του σύγχρονου αμυντικού, ένας παίκτης που πρόσφατα εμφανίστηκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1999) αλλά από τις πρώτες εμφανίσεις του έκανε τους πάντες να μιλούν γι΄ αυτόν.

Στον Άγιαξ έγινε επαγγελματίας την περίοδο 2016-17 και από τότε έχει παίξει 117 παιχνίδια σε όλους τους αγώνες σημειώνοντας 13 γκολ, εκ των οποίων τα 10 με κεφαλιά. Από διακρίσεις, δύο στη σεζόν που μόλις τελείωσε: το τρόπαιο του πρωταθλητή στην ολλανδική Eredivisie και το Κύπελλο Ολλανδίας.

Μια φανταστική σεζόν γι΄ αυτόν εκείνη που τελείωσε, καθώς τον είδε να φτάνει με τον Άγιαξ ένα βήμα πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη, έχοντας αποκλείσει Ρεάλ και Γιουβέντους.

Η διοργάνωση αποκάλυψε εξαιρετικά στατιστικά στοιχεία γι΄ αυτόν: ήταν ο νεότερος αμυντικός που σκόραρε, εκτός από το ότι ήταν ο νεότερος παίκτης που σημείωσε ποτέ περισσότερα από ένα γκολ.

Αν σου άρεσε κάνε