Αυγενάκης για Ολυμπιακό: Θλιβερό αυτό που συνέβη στο πρωτάθλημα

Αυγενάκης για Ολυμπιακό: Θλιβερό αυτό που συνέβη στο πρωτάθλημα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:25 Δημιουργία 23/07/19, 16:16

Συνάντηση με τους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν το μπάσκετ, αλλά και τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και δη στα Play offs της Α1.

Το προεδρείο της Λίγκας (Γαλατσόπουλος, Δουβής) ενημέρωσε τον κυβερνητικό παράγοντα για τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και για τα τηλεοπτικά, ενώ συζητήθηκαν κι άλλα θέματα όπως η αναζήτηση κεντρικού χορηγού, η υψηλή φορολογία των συμβολαίων και των εισιτηρίων, καθώς και ζητήματα της συνεργασίας με την ΕΟΚ και των μηχανισμών ελέγχου γύρω από το «Στοίχημα».

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από όλους τους φορείς να υπάρξει συνεργασία, έτσι ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει και που όπως είπε χαρακτηριστικά «μόνο κακό προκαλείται στο άθλημα».

Χαρακτήρισε επίσης «θλιβερό το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό» και πρόσθεσε: «Είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καβγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο. Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά! Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασης μας, το οποίο σταματάει εκεί που αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα».

Δεσμεύτηκε επίσης να εξετάσει τα αιτήματα για τις βελτιώσεις στο φορολογικό πλαίσιο, ενώ για τα τηλεοπτικά ζητήματα και δη της ΕΡΤ, διευκρίνισε ότι το υφυπουργείο γνωμοδοτεί και δεν αποφασίζει.

Αν σου άρεσε κάνε