Ο Τσιτσιπάς επικεφαλής της Εθνικής

Ο Τσιτσιπάς επικεφαλής της Εθνικής

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 26/07/19, 21:33

Το μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια θα ηγηθεί της προσπάθειας της Εθνικής Ελλάδας για άνοδο στο Group ΙΙ της Ευρώπης.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, την κορυφαία διοργάνωση τένις σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Στο Group III της Ευρώπης θα συμμετάσχουν οι Εθνικές ομάδες των Ελλάδας, Εσθονίας, Λετονίας, Λουξεμβούργου, Βόρειας Μακεδονίας, Μονακό, Μαυροβουνίου και Πολωνίας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΤΑΤΟΪ Club στη Βαρυμπόμπη από την Τετάρτη 11 έως το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου.

Στην ελληνική αποστολή, πλην του Στέφανου Τσιτσιπά που σήμερα είναι στο Νο 6 του Κόσμου, θα βρίσκονται οι Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης.

Αρχηγός έχει οριστεί ο πατέρας του Στέφανου, Απόστολος Τσιτσιπάς, ενώ χρέη προπονητή θα εκτελέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Από την Τετάρτη 11/09 έως και την Παρασκευή 13/09 θα διεξαχθούν οι αγώνες των ομίλων. Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει δύο απλά και ένα διπλό.

Το Σάββατο 14/09 θα παίξουν στον τελικό οι δύο ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους. Η νικήτρια θα προβιβαστεί στο Group II της Ευρώπης.

Αν σου άρεσε κάνε