Ποιος υποβιβάζεται και ποιος δίνει μπαράζ στη Super League 1

Ποιος υποβιβάζεται και ποιος δίνει μπαράζ στη Super League 1

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:03 Δημιουργία 31/07/19, 17:00

Τη λύση στη διαφωνία που προέκυψε με τις προκηρύξεις της Super League 1 και της Super League 2 κλήθηκε να δώσει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η διαφωνία ήταν πως η προκήρυξη της πρώτης προέβλεπε πως θα πέσει μία ομάδα απευθείας και μία θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2, ενώ η δεύτερη προέβλεπε πως θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες απευθείας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με απολύτως οριακή πλειοψηφία (9-8), αποφάσισε εντέλει να εγκρίνει την προκήρυξη της Super League 1, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα υποβιβαστεί απευθείας, ενώ η προτελευταία θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2.

Να σημειωθεί, πάντως, πως η δεύτερη τη τάξει κατηγορία προτίθεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να ανατρέψει την απόφαση.

Έπιασαν τόπο οι προειδοποιήσεις Αυγενάκη

Εξάλλου, η κατακραυγή που προκλήθηκε, από την πρόθεση της ΕΠΟ να τροποποιήσει τον ΚΑΠ, επιτρέποντας σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ να έχουν ως 5% ποσοστό μετοχών και σε άλλη ΠΑΕ, καθώς και η κάθετη διαφωνία που εξέφρασε χθες (30/7) επί του θέματος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποχρέωσαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αποσύρει την επίμαχη διάταξη.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί η σχετική τροποποίηση, η οποία πιθανότατα δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί στο... τραπέζι.

Παράλληλα, μετά από σχετική εισήγηση του Βαγγέλη Γραμμένου, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει και την ψηφοφορία περί αλλαγών στον πειθαρχικό κώδικα, που θα έφερναν μείωση ποινών, τόσο για περιπτώσεις επεισοδίων όσο και για συμπεριφορά παραγόντων. Στο θέμα αυτό υπάρχει πρόθεση για διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία, αλλά και με τις UEFA και FIFA που έχουν εκφράσει ενστάσεις, ώστε να υπάρξει μία κοινά αποδεκτή φόρμουλα και να ψηφιστούν οι αλλαγές χωρίς προστριβές.

Αν σου άρεσε κάνε