Έρχεται μείωση ΦΠΑ στα συμβόλαια αθλητών και τα εισιτήρια αγώνων

Έρχεται μείωση ΦΠΑ στα συμβόλαια αθλητών και τα εισιτήρια αγώνων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:27 Δημιουργία 22/08/19, 16:14

«Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους» προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη σημερινή σύσκεψη που είχε με τους φορείς του ποδοσφαίρου, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 1.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση έλαβε η Πολιτεία,» η οποία όπως τόνισε ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

«Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού», επισήμανε ο κυβερνητικός παράγοντας και συνέχισε:

«Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία των ομάδων. Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία».

Επίσης στάθηκε για μία ακόμη φορά στις κινήσεις που θα γίνουν για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ανοίξαμε όλα τα χαρτιά μας. Σε συνέχεια σύσκεψης που είχα με τον αρμόδιο υπουργό προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μιας δεύτερης σύσκεψης με τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη, κ. Οικονόμου και τον κ. Τσιάρα, σήμερα συζητήσαμε με τις κεφαλές του ελληνικού ποδοσφαίρου (σ.σ. ΕΠΟ, Super League 1, Super League 2.

Είμαι βέβαιος για την εφαρμογή των όσων συμφωνήσαμε και τα άμεσα αποτελέσματα γιατί και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Θέλουμε να επιστρέψουν οι οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα. Θα το καταφέρουμε όταν ψηφίσουμε νόμους ή ενεργοποιήσουμε ήδη ψηφισμένους νόμους και να μη λέμε μισόλογα. Να δουλέψουμε μεθοδικά και οργανωμένα. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά πολύ πιο άμεσα στους Έλληνες φιλάθλους».

Αν σου άρεσε κάνε