Βαθμολογία UEFA: Προσωρινά στην 15η θέση η Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA: Προσωρινά στην 15η θέση η Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 09:41 Δημιουργία 30/08/19, 09:38

Σήμερα στο Μονακό (14:00), χωρίς ελληνική παρουσία, είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των ομίλων του Europa League.

To ελληνικό ενδιαφέρον αφορά την κλήρωση του ΑΠΟΕΛ, αφού μαζί με τον Ολυμπιακό, από τους ομίλους του Champions League εκείνος, θα δώσουν τη μάχη προκειμένου να αναδειχθεί η ομοσπονδία που θα καταλάβει-τουλάχιστον- την 15η προνομιούχο θέση στην κατάταξη της UEFA, που εξασφαλίζει και δεύτερη ομάδα στο UCL.

Οι χθεσινές νίκες των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, σε συνδυασμό με την ήττα του Απόλλωνα Λεμεσού επέτρεψαν στην Ελλάδα να ξεπεράσει την Κύπρο και να βρεθεί στη 15η θέση, με 25.100 βαθμούς (έναντι 25.000).

Οι 21 ομάδες που είχαν εξασφαλίσει παρουσία στους ομίλους του Europa League:

Σεβίλη, Άρσεναλ, Πόρτο, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντιναμό Κιέβου, Μπεσίκτας, Βασιλεία, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βόλφσμπουργκ, Λάτσιο, Γκλάντμπαχ, Σεντ Ετιέν, Χετάφε, Σταντάρ Λιέγης, Ρεν, Μπασακσεχίρ, Ολεξαντρίγια, Βόλσφμουργκ, Λουγκάνο.

Οι 48 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση, θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ με βάση τους συντελεστές τους, και καθένας από τους 12 ομίλους που θα σχηματιστούν, θα περιέχει μία ομάδα από κάθε γκρουπ. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει με ομάδα από την ίδια χώρα.

Ο ΑΠΟΕΛ θα βρίσκεται σήμερα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και θα αποφύγει τις: Αϊντχόφεν, Κράσνονταρ, Σέλτικ, Κοπεγχάγη, Μπράγκα, Γάνδη, Γκλάντμπαχ, Αστάνα, Γιάνγκ Μπόις, Λουντογκόρετς, Άιντραχτ.

Τα άλλα τρία γκρουπ δυναμικότητας:

1ο: Σεβίλλη, Άρσεναλ, Πόρτο, Ρόμα, Μάντσεστερ Γ., Ντινάμο Κ., Μπεσίκτας, Βασιλεία, Σπόρτινγκ Λ., ΤΣΣΚΑ Μ., Βόλφσμπουργκ, Λάτσιο.

3ο: Σεν Ετιέν, Καραμπάχ, Φέγενορντ, Χετάφε, Εσπανιόλ, Μάλμε, Παρτιζάν, Σταντάρ Λιέγης, Γουλβς, Ρεν, Ρόζενμποργκ, Μπασακσεχίρ.

4ο: Άλκμααρ, Τραπεζούντα, Γκιμαράες, Ολεξαντρίγια, Ντουντελάνζ, Λασκ, Βόλφσμπεργκερ, Λουγκάνο, Ρέιντζερς, Σλόβαν, Κλουζ, Φερεντσβάρος.

Οι ημερομηνίες των έξι αγωνιστικών:

1η αγωνιστική: 19 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 3 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική: 24 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 7 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 28 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 12 Δεκεμβρίου

Αν σου άρεσε κάνε