Μουντομπάσκετ 2019: Δεν παίζει με Ελλάδα ο Τέιτουμ - Στους «16» του Πουέρτο Ρίκο

Μουντομπάσκετ 2019: Δεν παίζει με Ελλάδα ο Τέιτουμ - Στους «16» του Πουέρτο Ρίκο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 20:58 Δημιουργία 04/09/19, 14:57

Ένα θετικό νέο για το μέλλον της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Κίνας έρχεται την Τετάρτη από την ασιατική χώρα, καθώς έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Τζέσιον Τέιτουμ για τις επόμενες μέρες του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ένα εξ αυτών, μάλιστα, θα είναι κι αυτό κόντρα στην Ελλάδα το ερχόμενο Σάββατο (7/09), σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα επικρατήσει αύριο (5/09, 15:00) της Νέας Ζηλανδίας στο τρίτο και τελευταίο ματς των ομίλων της Α΄ φάσης και προκριθεί στους «16» του τουρνουά.

Ο άσος της Βοστόνης θα μείνει εκτός δράσης για περίπου πέντε μέρες, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα χάσει το ματς με την Ελλάδα, εφόσον η τελευταία προκριθεί εις βάρος των Νεοζηλανδών.

Η κατάσταση του φόργουορντ των Σέλτικς θα επανεκτιμηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (9/9).

Προκρίθηκε το Πουέρτο Ρίκο

Εξάλλου και στη σημερινή αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Κίνας, το «εισιτήριο» για τους «16» του τουρνουά εξασφάλισε το Πουέρτο Ρίκο.

Στο ντέρμπι πρόκρισης του 3ου ομίλου με την Τυνησία οι Πορτορικανοί επικράτησαν με 67-64, χάρις σε τρίποντο του Γκάρι Μπράουν στα 5΄΄ πριν το φινάλε του αγώνα.

Στην επόμενη φάση το Πουέρτο Ρίκο θα αντιμετωπίσει στον 10ο όμιλο στο Βουχάν, τις Σερβία, Ιταλίαπου έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στη Β΄ φάση από τον 4ο όμιλο. Η Τυνησία θα αγωνιστεί με Ανγκόλα και Φιλιππίνες σε όμιλο για τις θέσεις κατάταξης 17-32.

Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Ρενάλντο Μπάλκμαν με 14 πόντους, ενώ 10 πόντους πέτυχε ο Νταβίντ Ουέρτας. Από τους απογοητευμένους και μαχητικούς Τυνήσιους οι Σαλάχ Μεχρί και Ομάρ Αμπάντα πέτυχαν από 14 πόντους.

Αν σου άρεσε κάνε