Εθνική Ελλάδας: Πιστεύει στην πρόκριση ο Φαν Σιπ

Εθνική Ελλάδας: Πιστεύει στην πρόκριση ο Φαν Σιπ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:14 Δημιουργία 04/09/19, 19:07

Με νίκη η Ελλάδα μένει «ζωντανή», με άλλο αποτέλεσμα θα ψάχνει πλέον, ένα θαύμα, όπως παραδέχθηκε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε ενόψει του αυριανού (5/09) αγώνα με την Φινλανδία στο Τάμπερε, για την 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2020.

Ο Ολλανδός τεχνικός, που ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας, τόνισε ότι είναι μία αναμέτρηση όπου διακυβεύονται πολλά και ότι με νίκη η «γαλανόλευκη» θα έχει ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του EURO 2020. Επισήμανε ακόμη ότι συνάντησε καλό κλίμα στην εθνική, αν και παραδέχθηκε ότι αναλαμβάνει τα «ηνία» σε μία δύσκολη κατάσταση.

Αναλυτικά μίλησε για:

  • Το παιχνίδι και το τι περιμένει: «Περιμένω ένα παιχνίδι με ένταση. Η Φινλανδία παίζει εντός με τον κόσμο της. Παίζουμε ένα πολύ σημαντικό ματς για να μείνουμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι δύο ομάδες θα δώσουν μάχη για μία σημαντική νίκη. Εάν κερδίσουμε θα κλείσουμε την διαφορά και θα έχουμε τις ελπίδες μας για να πάμε στο Euro. Είναι μία αναμέτρηση όπου διακυβεύονται πολλά».
  • Πούκι: «Ξέρω τις δυνάμεις του, όμως δεν παίζω εγώ. Το σημαντικό είναι πως τον ξέρει η άμυνά μας. Έχουμε δει υλικό της Εθνικής Φινλανδίας. Είναι ένας σημαντικός παίκτης και θα πρέπει να τον διαχειριστούμε και να τον αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Είδαμε βίντεο με την Φινλανδία και με μεμονωμένους παίκτες. Ο Πούκι είναι πολύ καλός παίκτης και θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε».
  • Τον Πούκι και τον Λιτμάνεν: «Ο Πούκι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Ο Γιάρι όμως σημαίνει πολλά περισσότερα, κυρίως για όσα πέτυχε στην καριέρα του με μεγάλες ομάδες. Ο Γιάρι υπήρξε μεγάλος παίκτης. Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο Πούκι έχει δρόμο ακόμα».
  • Την κατάσταση που βρήκε την Εθνική: «Δουλεύουμε έναν μήνα τώρα μαζί με την ομάδα που έχουμε και με τους Φύσσα και Κωνσταντινίδη. Έχουμε δει πολλά ματς και πολλούς παίκτες. Ξέρουμε πως έχουμε μία καλή ομάδα. Διαλέξαμε παίκτες που παίζουν στις ομάδες τους και που είναι σε καλή κατάσταση. Καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά οι τελευταίες ημέρες ήταν καλές. Είχαμε καλό κλίμα και δεν εντοπίσαμε αρνητική ενέργεια. Περιμένουμε το 100% από τους παίκτες για ένα καλό αποτέλεσμα. Να τα δώσουν όλα για την χώρα τους. Είναι προνόμιο αυτό. Να παίζεις για την Εθνική. Μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εάν το πιστέψουμε. Έχω πει στους παίκτες μου ότι πρέπει να παίξουν για την χώρα και το εθνόσημο. Εάν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε».
  • Τον Λουντ και το εάν οι παίκτες του, του έχουν αναφέρει κάτι: «Ναι μιλάμε με τους παίκτες μας. Από όλες τις πλευρές παίρνουμε πληροφορίες. Είναι παίκτης που μπορεί να καλύψει πολύ καλά το κέντρο. Είναι δυνατός, σκληρός και γρήγορος. Είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Μας έχουν πει οι παίκτες μας που τον ξέρουν ορισμένες λεπτομέρειες».
  • Τα απλά πράγματα που προσπάθησαν να μεταφέρουν: «Τα απλά πράγματα προσπαθούμε να τα δείξουμε με βίντεο και άλλα πράγματα. Κοιτάμε για να έχουμε την πιο καλή απόδοση. Έχουμε εντοπίσει την απόσταση που υπάρχει με την επίθεση και τις άλλες γραμμές. Ήταν μεγάλη. Ειδικά η απόσταση μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Έχουμε εντοπίσει πράγματα που χρήζουν βελτίωσης. Κάναμε πολλές επεξηγήσεις καθώς δεν μπορούσαμε να προπονηθούμε πολύ. Δεν έχουμε τον χρόνο να κάνουμε πολλές προπονήσεις».
Αν σου άρεσε κάνε