Μουντομπάσκετ 2019: «Αντίο» της Ελλάδας στους «8», παρά τη νίκη επί της Τσεχίας

Μουντομπάσκετ 2019: «Αντίο» της Ελλάδας στους «8», παρά τη νίκη επί της Τσεχίας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:10 Δημιουργία 09/09/19, 14:04

Τα λάθη της στον αγώνα με τη Βραζιλία πλήρωσε τελικά η Εθνική Ελλάδας, που αποκλείστηκε από τους «8» του Μουντομπάσκετ της Κίνας παρά την επικράτηση επί της Τσεχίας με 84-77 τη Δευτέρα.

Οι άστοχες βολές (έχασε 8 εναντίον στο σημερινό ματς), αλλά και η κακή διαιτησία, σε συνδυασμό με την ήττα από τη Βραζιλία στην πρώτη φάση των ομίλων ήταν οι τρεις βασικοί παράγοντες που έφεραν τον αποκλεισμό της «γαλανόλευκης» από τους προημιτελικούς της διοργάνωσης, σε αντίθεση με τους Τσέχους που βρίσκονται «αγκαλιά» με την είσοδό τους στην οκτάδα.

Το ματς της ζωής του έκανε στην Εθνκή ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πέτυχε 27 πόντους και ήταν το Α και το Ω σε άμυνα και επίθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «φορτώθηκε» με 5 φάουλ στις αρχές της 4ης περιόδου, με τα δύο τελευταία να ήταν «ανακαλύψεις» των διαιτητών.

Η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς στο πρώτο μέρος, αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και κάποια «μεγάλα» σουτ των αντιπάλων έδωσαν την ευκαιρία στους Τσέχους να μπουν προηγούμενοι με 33-32 στ΄ αποδυτήρια.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Νικ Καλάθη να πετυχαίνει 3/4 τρίποντα, τους Σλούκα και Αντετοκούνμπο να βοηθούν σημαντικά στο σκοράρισμα και στα μέσα της δεύτερης περιόδου η διαφορά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβηκε στο +9.

Οι Τσέχοι, όμως, με τους Αουντα, Μποχάτσικ και Χρούμπαν βρήκαν τον τρόπο να μην αφήνουν την Εθνική να ξεφύγει περισσότερο και με καλάθι του πρώτου ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στον αγώνα.

Στα αρνητικά για την Εθνική στο διάστημα αυτό ήταν το τρίτο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, φάουλ που «ανακάλυψαν» οι διαιτητές καθώς ήταν καθαρά αμυντικό κι όχι επιθετικό όπως δόθηκε.

Αν σου άρεσε κάνε