Μουντομπάσκετ 2019: Διαμαρτυρία ΕΟΚ στη FIBA για το ματς με την Τσεχία

Μουντομπάσκετ 2019: Διαμαρτυρία ΕΟΚ στη FIBA για το ματς με την Τσεχία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:09 Δημιουργία 09/09/19, 17:07

Για «ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος» κάνει λόγο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), σε επιστολή διαμαρτυρίας προς στη FIBA, με αιτία τη διαιτησία στο ματς Ελλάδα - Τσεχία.

Όπως είναι γνωστό, η Εθνική μας μπορεί να νίκησε με 84-77 την Τσεχία, ωστόσο δεν προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Κυπέλλου μπάσκετ, καθώς δεν πέτυχε τη διαφορά των πόντων που χρειαζόταν.

Η Ελλάδα έχει παράπονα από τη διαιτησία, η οποία -μεταξύ άλλων- χρέωσε αδίκως επιθετικό φάουλ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αποβάλλοντας τον σε μια κρίσιμη στιγμή του αγώνα.

Με την επιστολή της, η ΕΟΚ ζητά τη λεπτομερή εξέταση του βίντεο του αγώνα, κάνει λόγο για «πρωτοφανές γεγονός για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ» και ζητά «την άμεση αποπομπή εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς και τη διαιτησία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διαμαρτύρεται για τη συνολική διαιτησία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ειδικά του αγώνα Τσεχία – Ελλάδα.

Ζητάμε την άμεση αποπομπή εκείνων που είναι υπεύθυνοι για τους ορισμούς και τη διαιτησία. Ζητάμε επίσης λεπτομερή εξέταση του βίντεο του αγώνα παρουσία εκπροσώπου μας και την δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων.

Τέτοια ύποπτη διαμόρφωση αποτελέσματος αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ.

Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων και την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς απόδοση δικαίου και την άμεση παρέμβασή σας».

Αν σου άρεσε κάνε