Σύλληψη οπαδού στο Αγρίνιο μετά τα επεισόδια στο Παναιτωλικός - ΑΕΚ

Σύλληψη οπαδού στο Αγρίνιο μετά τα επεισόδια στο Παναιτωλικός - ΑΕΚ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:12 Δημιουργία 23/09/19, 17:11

Η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός οπαδού των Αγρινιωτών και τον σχηματισμό δικογραφίας για άλλους δύο για επεισόδια το Σάββατο (21/09) στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Την Κυριακή (22/09) μια μέρα μετά το ματς Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1, συνελήφθη ένας 20χρονος οπαδός των Αγρινιωτών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αθλητική βία.

Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Αστυνομίας, παράλληλα ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο ακόμη ημεδαπών δραστών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Εις βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αθλητικής βίας, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Όσον αφορά στο κατηγορητήριο αναφέρει τα εξής:

  • Κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με ρίψεις αντικειμένων ( πέτρες και μπουκάλια)
  • Κατά την διάρκεια του αγώνα, ευρισκόμενοι στις κερκίδες άναψαν τρεις πυρσούς,
  • Κατά την λήξη του αγώνα εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς λεκτικά και με ρίψη αντικειμένων,
  • Κατά την αποχώρηση τους από το γήπεδο έρριψαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων,
  • Τέλος, τραυμάτισαν, με ρίψη αντικειμένων, δύο αστυνομικούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Επιπλέον, κατά την λήξη του αγώνα ομάδα ατόμων - οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, εισήλθαν επίσης εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ειδικά για τον 20χρονο και τους δύο 26χρονους, κατά την λήξη του αγώνα εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και επιτέθηκαν λεκτικά και με χειρονομίες προς τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια μαζί και με άλλα άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας.

Τέλος, ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, στον οποίο θα υποβληθεί η δικογραφία και για τους υπόλοιπους δράστες, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αν σου άρεσε κάνε