Θρίαμβος με χάλκινο μετάλλιο για τη Στεφανίδη στη Ντόχα

Θρίαμβος με χάλκινο μετάλλιο για τη Στεφανίδη στη Ντόχα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 07:04 Δημιουργία 30/09/19, 07:02

Η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε «παρούσα» σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση, τιμώντας ξανά τα ελληνικά χρώματα.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, στο άλμα επί κοντώ, δίνοντας ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Μετά το χρυσό στο Λονδίνο, το 2017, η Στεφανίδη ήταν τρίτη στο Κατάρ, με επίδοση 4,85μ., που αποτελεί το καλύτερο φετινό ρεκόρ της. Η δεύτερη Ελληνίδα που μετείχε στον τελικό, η Νικόλ Κυριακοπούλου, κατετάγη 13η με 4,50μ.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα, με ένα πολύ μεγάλο άλμα στα 4,95μ. στην τρίτη προσπάθεια, κι ενώ προηγουμένως η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, που ήταν «ασημένια» με 4,90μ., είχε χάσει και τις τρεις προσπάθειες σε αυτό το ύψος.

Η Στεφανίδη ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,50μ. και 4,70μ. και με τη δεύτερη τα 4,80μ. και 4,85μ. Το τελευταίο άλμα της ανάγκασε την Χόλι Μπράντσοου, που υστερούσε απέναντι στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη, να ανέβει στα 4,90μ. για να μείνει στα μετάλλια, αλλά χωρίς επιτυχία.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τη χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια, γράφοντας: «Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Κατερίνα, μας κάνεις υπερήφανους σε κάθε σου αγώνα. Σε ευχαριστούμε θερμά!».

Αν σου άρεσε κάνε