Επιθετικό ποδόσφαιρο υποσχέθηκε ο νέος προπονητής του Άρη

Επιθετικό ποδόσφαιρο υποσχέθηκε ο νέος προπονητής του Άρη

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:29 Δημιουργία 16/10/19, 15:28

TAGS

Η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε το νέο της προπονητή, Μίκαελ Ένινγκ με τον Γερμανό τεχνικό να κάνει γνωστή στη φιλοσοφία του και την πρώτη του εντύπωση από τη νέα του ομάδα.

Ο Ένινγκ παρουσιάστηκε από τον Άγγελο Χαριστέα λέγοντας αρχικά: «Θα προσπαθήσουμε να έχουμε επιτυχίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συγκεντρωμένα. Επιτυχίες δεν είναι μόνο οι νίκες. Πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε αγώνα και να παρουσιάζουμε εξέλιξη. Οι οπαδοί μας πρέπει να διαπιστώνουν ότι πραγματοποιούνται τα όνειρά τους. Έχουμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλον, έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Η πρώτη μου εντύπωση είναι πολύ καλή, υπάρχει ποιότητα και καλό κλίμα και είμαι αισιόδοξος».

«Θέλω να κερδίζω»

Ο Γερμανός τεχνικός έκανε γνωστή και τη φιλοσοφία του τονίζοντας πως του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο: «Ο Άρης είναι μια έμπειρη ομάδα με ποιότητα και δημιουργία ευκαιριών και μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο αν τις αξιοποιήσει. Του λείπει η ισορροπία μεταξύ του κομματιού του να είναι συγκεντρωμένη για όλο το παιχνίδι για να αποφύγει τα λάθη και κυρίως στην άμυνα όπου λόγω των λαθών έχουν χαθεί βαθμοί. Εμένα μου αρέσει η επιθετική φιλοσοφία, να κυριαρχεί η ομάδα στο παιχνίδι και όχι να υπερασπίζεται την εστία και το αποτέλεσμα. Προτιμώ να κερδίζω με 5-4 και όχι με 1-0. Θέλω όμως να κερδίζω. Το σύστημα εξαρτάται από τις δυνάμεις και το υλικό κάθε ομάδας και θα μπορώ να μιλήσω στην πορεία γι’ αυτό».

«Δεν είμαι μάγος»

Ο κόουτς του συλλόγου της Θεσσαλονίκης δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλο του και είπε πως δεν είναι μάγος για να βάλει το χέρι του πάνω από την ομάδα και να γίνουν όλα σωστά, γνωρίζοντας πως υπάρχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα όπου λείπει ένας, ενώ υπάρχουν τα αμυντικά θέματα.

Αν σου άρεσε κάνε