Στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο - Τι προβλέπει

Στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο - Τι προβλέπει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:19 Δημιουργία 05/11/19, 14:16

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από αθλητικές ομοσπονδίες και φορείς, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον αθλητισμό, με σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των ομοσπονδιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Σχεδίου Νόμου, «δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας.

Το παραπάνω όριο θητειών ως προς τον πρόεδρο δύναται να επεκταθεί για μία επιπλέον θητεία, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας του. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο συνεχόμενες θητείες ως εκτελεστικό μέλος διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος είσαι με μία πλήρη θητεία. Μετά τη συμπλήρωση του παραπάνω ορίου ηλικίας που δύναται να εκλεγεί εκ νέου σε οποιαδήποτε θέση του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας».

Με την τελευταία πρόταση του Σχεδίου Νόμου, καθίσταται σαφές ότι όποιος έχει ξεπεράσει το όριο ηλικίας που τίθεται στα 70 έτη, δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί πρόεδροι ομοσπονδιών όπως για παράδειγμα οι Γιώργος Βασιλακόπουλος (ΕΟΚ), και Δημήτρης Διαθεσόπουλος (ΚΟΕ), δεν θα εκλεγούν ξανά, μετά την ολοκλήρωση των θητειών τους.

Αν σου άρεσε κάνε