Champions League: Η προσοχή της Μπάγερν στον Γκιγιέρμε του Ολυμπιακού

Champions League: Η προσοχή της Μπάγερν στον Γκιγιέρμε του Ολυμπιακού

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:32 Δημιουργία 05/11/19, 16:28

Στον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει η Μπάγερν Μονάχου το αυριανό παιχνίδι εντός έδρας με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League αναφέρθηκε ο υπηρεσιακός προπονητής των Βαυαρών, Χάνσι Φινκ, στη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο Φινκ ανέλαβε καθήκοντα μόλις χθες αντικαθιστώντας τον απολυθέντα Νίκο Κόβατς και έτυχε ο πρώτος αγώνας που θα κοουτσάρει την πρωταθλήτρια Γερμανίας να είναι όχι για τη Μπουντεσλίγκα, αλλά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

«Δεν ζω στο παρελθόν ή στο μέλλον, για μένα αυτό που μετράει είναι το παρόν. Πρέπει να εστιάσουμε στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Τα γκολ που έχουμε δεχτεί στα τελευταία παιχνίδια δεν αρμόζουν στην Μπάγερν. Ίσως αλλάξουμε κάποια πράγματα και ίσως θέσουμε άλλες προτεραιότητες σε επίπεδο τακτικής», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

«Το θέμα είναι η ομάδα να έχει την κυριαρχία, με ή χωρίς την μπάλα. Θέλω να δω την ομάδα να αμύνεται σωστά και να δείχνει τις αρετές της και όταν χάνει την μπάλα, να ανακτά την κατοχή. Έχουμε ένα εξαιρετικό υλικό παικτών, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ για τον αγώνα της Τετάρτης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, είπε: «Έδειξε και στο πρώτο ματς πως είναι μια συμπαγής ομάδα και κάνει καλό παιχνίδι από τα άκρα. Μπορούν να μεταφέρουν το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο και είναι καλοί στις αντεπιθέσεις. Διαθέτουν δύο-τρεις πολύ καλούς παίκτες σε ατομικό επίπεδο. Το νούμερο 8, ο Γκιγέρμε, έχει ξεχωρίσει στα περισσότερα παιχνίδια».

Από τους παίκτες της Μπάγερν παρέστη ο Τζόσουα Κίμιχ. «Δεν ήταν εύκολο και για εμάς. Μια απόλυση προπονητή είναι αποτυχία και για τους παίκτες, γιατί σημαίνει πως κι εμείς πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας ώστε να βελτιωθούμε», υπογράμμισε.

Και συμπλήρωσε ο Γερμανός διεθνής αμυντικός: «Η βασική ευθύνη ανήκει πλέον σε εμάς. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν και πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και την Ντόρτμουντ. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά».

Αν σου άρεσε κάνε