Champions League: Μετά την ήττα στην Μπάγερν, ο Ολυμπιακός κυνηγάει τον Αστέρα

Champions League: Μετά την ήττα στην Μπάγερν, ο Ολυμπιακός κυνηγάει τον Αστέρα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 08:24 Δημιουργία 07/11/19, 08:22

Λεβαντόφσκι - Ζοσέ Σα… σημειώσατε 1. Μια στιγμή αμυντικής αδράνειας ήταν αρκετή για να νικηθεί ο εξαιρετικός χθες Πορτογάλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού από τον Πολωνό επιθετικό και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη της Μπάγερν επί των «ερυθρολεύκων» με 2-0 για την 4η αγωνιστική του Champios League.

Οι Βαυαροί έφτασαν τους 12 βαθμούς στον όμιλο κλείνοντας από νωρίς θέση στους «16», αφήνοντας στην τελευταία θέση με έναν πόντο τον Ολυμπιακό, που κυνηγάει τον Ερυθρό Αστέρα για πρόκριση στο Europa League μετά τη χθεσινή ήττα από την Τότεναμ.

Αν και η εμφάνιση του Ολυμπιακού κρίνεται αξιοπρεπής και η ήττα τιμητική, σίγουρα το τελικό σκορ δεν ανταποκρίνεται στη διαφορά που είχαν οι δύο ομάδες χθες στον αγωνιστικό χώρο του Allianz Arena, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πλησιάσουν την απόδοση που είχαν πριν από μερικές εβδομάδες στο Καραϊσκάκη και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Η Μπάγερν, προερχόμενη από τον διασυρμό με 5-1 από την Αϊντραχτ, στο ντεμπούτο του Φλικ στον πάγκο της επέβαλε τον ρυθμό της από το πρώτο κιόλας λεπτό, κρατώντας τα ηνία μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ομως απέναντί της βρήκε τον Ζοσέ Σα, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος. Ο Πορτογάλος είπε «όχι» σε τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, αποκρούοντας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ κάποια στιγμή χρειάστηκε και τη βοήθεια του δοκαριού για να κρατήσει το μηδέν.

Πρώτος που είδε τον Σα να του αρνείται το γκολ ήταν ο Κομέν (35΄), στο 45΄ ο Παβάρ είχε δοκάρι, στο 50ό λεπτό ήταν η σειρά του Γκορέτσκα να σταματήσει στον Πορτογάλο, ενώ στο 61΄, πάλι ο Κομάν ήταν αυτός που… ηττήθηκε. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία καλή στιγμή, στο 17΄, με σουτ του Ρατζέλοβιτς μέσα από την περιοχή, με τον νεαρό Σέρβο μάλιστα να αποτελεί την έκπληξη του Μαρτίνς στην ενδεκάδα.

Τελικά ο «γόρδιος δεσμός» για την Μπάγερν λύθηκε από τον Λεβαντόφσκι στο 69ο λεπτό, όταν, έπειτα από τη σέντρα του Κομάν, άλλαξε όσο χρειαζόταν την πορεία της μπάλας για να νικήσει τον Σα. Κάπου εκεί τελείωσε ουσιαστικά και το παιχνίδι, καθώς, παρά τις κινήσεις του Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός δεν είχε το σθένος να απειλήσει. Ετσι το γκολ του Πέρισιτς στο 89ο λεπτό, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, έγραψε απλώς τον αναμενόμενο επίλογο.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ντέιβις, Αλάμπα, Μαρτίνες, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Γκνάμπρι (88΄ Πέρισιτς), Κομάν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (71΄ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (60΄ Μασούρας), Ποντένσε (80΄ Ελ Αραμπί), Γκερέρο.

Αν σου άρεσε κάνε