Απάντηση Νταμπίζα στις κατηγορίες για τον Παναθηναϊκό

Απάντηση Νταμπίζα στις κατηγορίες για τον Παναθηναϊκό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 17:27 Δημιουργία 12/11/19, 17:25

Ο Νίκος Νταμπίζας απολύθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 18 Οκτωβρίου, όμως ακόμα συζητείται το έργο που άφησε στην ομάδα με αφορμή και την τελευταία νίκη στο ντέρμπι της ΑΕΚ.

Μερίδα του Τύπου καταλογίζει αρκετά στον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ, ο οποίος έδωσε κάποιες απαντήσεις μέσω ανάρτησης του στο Facebook, ενώ δεσμεύτηκε πως στο μέλλον θα υπάρξει εκ νέου τοποθέτηση.

Λόγοι σεβασμού και προστασίας

Ο Νταμπίζας αρχικά σημείωσε ότι για λόγους σεβασμού και προστασίας στην ομάδα δεν θέλησε ο ίδιος να τοποθετηθεί για την απόλυση του από τον Παναθηναϊκό. Όμως, οι «στοχευμένες», όπως αναφέρει, επιθέσεις από διάφορους δημοσιογράφους, τον έκαναν να προβεί σε μία απάντηση.

Η απάντηση για την εγκατάλειψη της «ελληνοποίησης»

Αναφορικά με την κατηγορία πως εγκατέλειψε το πλάνο «ελληνοποίησης» παρέθεσε μια λίστα με φετινά ματς πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού, πριν και μετά την αποχώρηση του, όπου ουσιαστικά ο αριθμός των Ελλήνων στην 11άδα είναι ίδιος.

Παράλληλα, τονίζει ότι σε ρόστερ 30 παικτών, οι 20 είναι Έλληνες, (12 από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού) και μόλις οι 10 ξένοι και ο μέσος όρος ηλικίας του ροστερ είναι 22.5 έτη.

Η απάντηση στις κατηγορίες

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι δεν προσδοκούσε ότι θα του πιστωθεί κάτι θετικό μετά την αποχώρηση του, όμως τον ενόχλησε το γεγονός πως κάποιοι ισχυρίζονται πως η ομάδα πάει καλύτερα επειδή έφυγε ο ίδιος.

Σημειώνει πως όταν χάνει η ομάδα φταίει ο «κακός σχεδιασμός» του ίδιου και όταν νικάει, τα καλά αποτελέσματα αποδίδονται στη φυγή του. Επίσης, τονίζει την ικανοποίηση του για τη βελτίωση της ομάδας, λέγοντας ότι «το πλάνο εξελίσσεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα και τη διάρκεια.»

Εν κατακλείδι, λέει πως ο Παναθηναϊκός είναι σε μεταβατικό στάδιο, υπάρχει πίεση, αλλά πρέπει να υπάρχει πίστωση χρόνου, ενώ ως μεγαλύτερο κέρδος βλέπει το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε