Δημιουργήθηκε επιτροπή κατά των θυμάτων ρατσισμού στο ποδόσφαιρο

Δημιουργήθηκε επιτροπή κατά των θυμάτων ρατσισμού στο ποδόσφαιρο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 15/11/19, 18:05

Η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου (WLF) ανακοίνωσε την Παρασκευή τη δημιουργία επιτροπής κατά του ρατσισμού, μετά από νέα περιστατικά στα γήπεδα σε αρκετές χώρες.

«Οι Λίγκες εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουν αυτό το αφόρητο φαινόμενο, με τη δημιουργία μιας αντιρατσιστικής επιτροπής, η οποία θα είναι βασισμένη στα εθνικά πρωταθλήματα ώστε να συλλεγούν όλες οι σχετικές πληροφορίες από τα μέλη της. Επίσης θα εντοπίσει τις βέλτιστες πρακτικές και θα κάνει τις προτάσεις της», αναφέρεται σε ανακοίνωση της WLF.

Τα ρατσιστικά περιστατικά κάνουν τακτικά την εμφάνισή τους σε πολλά πρωταθλήματα, ενώ τα ιδρύματα και οι διάφοροι φορείς που καταπολεμούν το φαινόμενο αποτυγχάνουν να το εξαλείψουν. Τελευταία κρούσματα από φιλάθλους σε ευρωπαϊκά γήπεδα ήταν στην Ουκρανία κατά του Βραζιλιάνου Τάισον της Σαχτάρ Ντόνετσκ και στην Ιταλία του Μάριο Μπαλοτέλι της Μπρέσια και του Ρονάλντο Βιεϊρά της Σαμπντόρια.

Το Φόρουμ των Παγκόσμιων Λιγκών, με επικεφαλής τον Μεξικανό Ενρίκε Μπονίγια, το οποίο επροσωπεί 40 επαγγελματικά πρωταθλήματα, ανακοίνωσε επίσης ότι υποστηρίζει τη ρύθμιση για τους μάνατζερ των παικτών, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου στις προμήθειες τους, που υιοθετήθηκε πρόσφατα από τη FIFA.

Αν σου άρεσε κάνε