Εποχή Μουρίνιο στην Τοτέναμ - Προπονητής κόντρα στον Ολυμπιακό

Εποχή Μουρίνιο στην Τοτέναμ - Προπονητής κόντρα στον Ολυμπιακό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:29 Δημιουργία 20/11/19, 14:26

«Μπαμ» ακούστηκε την Τετάρτη στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τη γνωστοποίηση της συνεργασίας της Τότεναμ με τον Ζοζέ Μουρίνιο, μετά από τη χθεσινή αποχώρηση του Μαουρίσιο Ποτσεντίνο από τη θέση του προπονητή της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Champions League.

Ο Μουρίνιο επιστρέφει στους πάγκους και την Premier League και είναι εκείνος που θα οδηγήσει τους Λονδρέζους εναντίον του Ολυμπιακού την προσεχή Τρίτη (26/11, 22:00), στον αγώνα των δύο συλλόγων για την 5η αγωνιστική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής οργάνωσης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο ως επικεφαλής προπονητή με συμβόλαιο ισχύος έως το τέλος της περιόδου 2022-23», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Ο Ζοζέ είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους προπονητές του κόσμου έχοντας κερδίσει 25 τρόπαια. Είναι γνωστός για την τακτική του και έχει προπονήσει Πόρτο, Ίντερ, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία) και είναι ένας από τους τρεις προπονητές που κέρδισε δύο φορές το Champions League με δύο ομάδες, τη Πόρτο το 2004 και την Ίντερ το 2010. Είναι επίσης τρεις φορές πρωταθλητής της Premier League με την Τσέλσι (2005, 2006, 2015)».

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι δήλωσε: «Με τον Ζοζέ έχουμε έναν από τους επιτυχημένους προπονητές στο ποδόσφαιρο. Έχει πλούσια εμπειρία, μπορεί να εμπνεύσει ομάδες και είναι ένας μεγάλος προπονητής στην τακτική. Έχει κερδίσει διακρίσεις σε κάθε σύλλογο που έχει προπονήσει. Πιστεύουμε ότι θα φέρει ενέργεια και ισχυρή πεποίθηση στην ομάδα».

Ο Μουρίνιο δήλωσε «ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε μια ομάδα με τόσο μεγάλη κληρονομιά και υπέροχους φιλάθλους. Η ποιότητα, τόσο στην ομάδα όσο και στην ακαδημία με ενθουσιάζει. Η συνεργασία με αυτούς τους παίκτες είναι αυτό που με έχει κάνει να φτάσω στην Τότεναμ».

Ο Special One θα προσπαθήσει γίνει ο πρώτος προπονητής που θα καταφέρει να κατακτήσει τίτλους με τρεις διαφορετικούς αγγλικούς συλλόγους, αφού στο παλμαρέ του μετρά ήδη ένα πρωτάθλημα με την Τσέλσι και το Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», ο Μουρίνιο θα εισπράττει για κάθε ένα από τα χρόνια της συνεργασίας του με την Τότεναμ περίπου 17,5 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 47.945 ευρώ την ημέρα.

Αν σου άρεσε κάνε