Τυχερή η Ελλάδα - Οι αντίπαλοι στον Καναδά για το Προολυμπιακό του μπάσκετ

Τυχερή η Ελλάδα - Οι αντίπαλοι στον Καναδά για το Προολυμπιακό του μπάσκετ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:33 Δημιουργία 27/11/19, 15:39

Τυχερή στάθηκε η Ελλάδα για τους τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίζει στο Προολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ για την πρόκριση στους Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020.

Στην κλήρωση της FIBA που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ελλάδα έπεσε με τον Καναδά, όπου και θα ταξιδέψει για τον όμιλο της.

Με τον Ρικ Πιτίνο στο τιμόνι της η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει (23-28 Ιουνίου) στον πρώτο όμιλο την οικοδέσποινα του Προολυμπιακού τουρνουά, ομάδα του Καναδά και την Κίνα. Στον δεύτερο όμιλο συμμετέχουν Τσεχία, Τουρκία και Ουρουγουάη.

Οι χώρες που θα αγωνιστούν στη Βικτώρια του Καναδά, όπου θα βρίσκεται και η Ελλάδα:

ΒΙΚΤΟΡΙΑ (Καναδάς)

Α’ Όμιλος 1.Ελλάδα 2.Κίνα 3.Καναδάς

Β’ Όμιλος 1.Ουρουγουάη 2.Τσεχία 3.Τουρκία

Οι χώρες που θα αγωνιστούν στο Βελιγράδι της Σερβίας:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ 1.Δομινικανή Δημοκρατία 2.Νέα Ζηλανδία 3. Σερβία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ 1.Πουέρτο Ρίκο 2.Ιταλία 3.Σενεγάλη

Οι χώρες που θα αγωνιστούν στο Κάουνας της Λιθουανίας:

Α’ Όμιλος 1.Λιθουανία 2.Κορέα 3.Βενεζουέλα

Β’ Όμιλος 1.Πολωνία 2.Σλοβενία 3.Ανγκόλα

Εκτός της μεγάλης απόστασης, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και μία τρομερά ποιοτική ομάδα, τον Καναδά. Στο ρόστερ του έχει παίκτες που πρωταγωνιστούν στο ΝΒΑ και ήδη αρκετοί εξ αυτών, όπως ο Τζαμάλ Μάρει των Νάγκετς και ο Σάι Γκίλτζεους - Αλεξάντερ των Θάντερ, έχουν δηλώσει πως θα αγωνιστούν στο Προολυμπιακό.

Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και άλλα μεγάλα ονόματα των Καναδών, όπως ο Άντριου Ουίγκινς, ο Τρίσταν Τόμπσον, ο Κέλι Ολίνικ, ο Κόρι Τζόσεφ, ο Τρέι Λάιλς, ο Κεμ Μπιρτς και ο Ντουάιτ Πάουελ, όλοι τους παίκτες με πρωταγωνιστικό ή και λίγο πιο μικρό ρόλο στον «μαγικό κόσμο».

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ προκρίνονται στα ημιτελικά, όπου θα γίνουν αγώνες χιαστί και ακολουθεί ο τελικός που δίνει το ένα εισιτήριο.

Αν σου άρεσε κάνε