Αλλαγές στους κανόνες για το οφσάιντ από την UEFA

Αλλαγές στους κανόνες για το οφσάιντ από την UEFA

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:05 Δημιουργία 04/12/19, 14:04

TAGS

Η UEFA θα προτείνει ανοχή 10 έως 20 εκατοστών στη διαδικασία αξιολόγησης του οφσάιντ, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Mirror.

«Η πρότασή μας θα συζητηθεί με την επιτροπή διαιτητών μας και θα βασιστεί σε μια ανοχή 10 έως 20 εκατοστών», υπογράμμισε ο Τσέφεριν. «Τώρα, αν ένας παίκτης έχει μεγάλη μύτη είναι σε θέση οφσάιντ», αστειεύτηκε. «Επιπλέον, οι γραμμές τίθενται από το VAR, οπότε είναι ένας υποκειμενικός σχεδιασμός ενός αντικειμενικού κριτηρίου», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Πριν από δύο εβδομάδες στη Νιόν ήταν μαζί οι κορυφαίοι προπονητές: Κλοπ, Γκουαρντιόλα, Αλέγκρι, Αντσελότι, Ζιντάν... Όλοι οι κορυφαίοι προπονητές και ο διαιτητής Ρομπέρτο Ροζέτι δείχνει μία φάση με χέρι: "Είναι ή όχι;" ρώτησε. Οι μισοί είπαν ναι, οι άλλοι όχι, οπότε πείτε μου πόσο σαφής είναι ο κανόνας; Στην Αγγλία υπάρχουν διαιτητές που δεν ελέγχουν καν το VAR. Σήμερα, παρατηρούμε ότι οι βοηθοί δεν μπαίνουν καν τον κόπο να σηκώσουν τη σημαία. Περιμένουν…».

Ο Τσέφεριν διευκρίνισε ότι η χρήση του VAR στο ΕURO 2020 είναι εγγυημένη. «Πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς οι ομάδες θα διαμαρτύρονται αν υπάρχει κάποιο λάθος εναντίον τους», είπε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε