Το πλάνο του Μάσιμο Καρέρα για την ΑΕΚ - «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

Το πλάνο του Μάσιμο Καρέρα για την ΑΕΚ - «Μπορούμε το πρωτάθλημα»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:22 Δημιουργία 10/12/19, 16:19

Για το ενδεχόμενο κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος από την ΑΕΚ μίλησε την Τρίτη ο Μάσιμο Καρέρα, κατά την επίσημη παρουσίαση του ως του νέου προπονητή της Ένωσης, δίνοντας το στίγμα που θέλει να έχει η ομάδα υπό τις οδηγίες του.

Το λόγο πήρε πρώτος ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Ίλια Ίβιτς, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο προπονητή στη συνέχεια πρόσθεσε: « Πρώτα μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μετά συναντηθήκαμε. Τον ρώτησα αν είναι έτοιμος να έρθει και μου είπε ότι είναι έτοιμος να έρθει και να κερδίσει. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε στην ΑΕΚ».

Ακολούθησε η αρχική τοποθέτηση του Μάσιμο Καρέρα: «Η ομάδα θέλει να βαδίσει στο δρόμο των επιτυχιών. Εγώ πάντα έπαιζα για να κερδίζω και αυτή είναι η δικιά μου φιλοσοφία».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν ανέφερε : «Δεν υπάρχουν πολλά, μιας και είμαστε τρίτοι. Το σημαντικό είναι ότι όλοι πρέπει να νιώθουν ότι η ομάδα είναι οικογένεια. Είμαι εδώ γιατί θέλω να κερδίζω. Μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να δίνουμε το 100%. Εγώ θέλω να χάσω από κάποιον που είναι δυνατός και όχι η ήττα να οφείλεται στις δικές μου αδυναμίες».

Για το κίνητρο του να αναλάβει την ΑΕΚ είπε: «Έχουμε ταύτιση απόψεων με τον Ίλια Ίβιτς. Και αυτός είναι νικητής».

Για τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει, υποστήριξε: «Πρέπει να γίνουν αλλαγές σ΄ όλα τα επίπεδα. Θέλω παίκτες πολεμιστές που να ματώνουν. Η ομάδα έχει ποιότητα και απ’ αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Για τη νοοτροπία που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του: «Πάντοτε είναι δύσκολο να αλλάξεις μία νοοτροπία. Πρέπει κάθε παίκτης να έχει την ίδια νοοτροπία. Τα μικρά πράγματα είναι αυτά που οδηγούν στη νίκη. Πρέπει οι παίκτες να κάνουν θυσίες. Οι παίκτες που έχουμε είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν».

Για το σχηματισμό που θα επιλέξει: «Οι παίκτες με οδηγούν να παίξω με συγκεκριμένο τρόπο. Είδα την ομάδα και στο προηγούμενο παιχνίδι. Εμένα μου αρέσει να μπαίνει στο γήπεδο και να μπορεί να παίξει με διαφορετικούς τρόπους. Θέλω να έχω μία ομάδα χαμαιλέοντα που θα μπορεί να παίξει με κάθε αντίπαλο. Να αλλάζει το σύστημα ακόμα και χωρίς αλλαγές από τον πάγκο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Ξέρω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε άνοδο αλλά λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω γιατί δεν το έχω παρακολουθήσει τόσο καλά».

Για τη συνάντηση με τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Είναι αλήθεια ότι είχα πει στους οπαδούς της ΑΕΚ: Οι παίκτες θα δίνουν και την ψυχή τους. Η ΑΕΚ έχει το στέμμα και αυτό υπερασπίζονται οι παίκτες. Πρέπει να χάνουμε από κάποιον καλύτερο» και τότε μου απάντησαν: «Εμάς μας ενδιαφέρουν τα ντέρμπι» κι εγώ τους είπα: «Θέλετε τα ντέρμπι ή το πρωτάθλημα» και ήμουν ξεκάθαρος: «Εγώ θέλω το πρωτάθλημα».

Αν σου άρεσε κάνε