Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΣ νίκησε τον κακό Παναθηναϊκό στα Γιάννενα

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΣ νίκησε τον κακό Παναθηναϊκό στα Γιάννενα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 08/01/20, 20:39

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την έκπληξη και νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας,

Ο Παναθηναϊκός δεν... βλεπόταν στο πρώτο 45λεπτο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν ανώτεροι σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να σκοράρουν. Στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του αλλά ο ΠΑΣ στηριζόμενος στην καλή αμυντική του λειτουργία κράτησε μέχρι τέλος το 1-0 που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της 29ης Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο (η μία πλευρά του γηπέδου ήταν… παγοδρόμιο, με τους παίκτες να «παλεύουν» για να σταθούν όρθιοι), οι Γιαννιώτες κατέθεσαν πολύ μεγαλύτερο πάθος κι ένταση στο πρώτο ημίχρονο και βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 28’ με τον Παμλίδη.

Ο εφετινός, πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ, «διάβασε» την πορεία της μπάλας, μετά το σουτ του Κάστρο και την κόντρα πάνω στον Ζαχίντ και με εξαιρετικό «τσίμπημα» μπροστά από τον Διούδη, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Σε μία στιγμή μάλιστα, που ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω του τραυματισμού του Αποστολάκη, ο οποίος γύρισε πολύ άσχημα το πόδι του σε μία από τις δεκάδες λακκούβες του γηπέδου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε αρκετά την απόδοσή του, όμως ήταν για ακόμη μία φορά τρομερά άστοχος. Στο 56’ ο Καμπετσής πλάσαρε από πολύ καλή θέση λίγο άουτ, ενώ στο 73’, ο επιθετικός των «πράσινων», είδε τον Γιαννίκογλου να κάνει την απόκρουση του… αγώνα, μετά την οβίδα που έπιασε από το όριο της περιοχής. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΣ έψαξε στην κόντρα και δεύτερο γκολ, όμως σε δύο περιπτώσεις ο Παμλίδης καθυστέρησε πολύ στην τελική επιλογή του και σπατάλησε τις ευκαιρίες του.

Αν σου άρεσε κάνε