Νέα αναβολή από την ΕΕΑ στην κόντρα Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Νέα αναβολή από την ΕΕΑ στην κόντρα Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ και Ξάνθη

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 15:44 Δημιουργία 10/01/20, 15:43

Αναβολή για τις 16 Ιανουαρίου πήρε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά από αίτημα της ακριτικής ΠΑΕ στη σημερινή (10/01) εκδίκασή της.

Στο κατηγορητήριο δεν υπήρχε το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, μεταξύ των δύο ομάδων κι ως εκ τούτου το αρμόδιο όργανο έδωσε εξαήμερη παράταση, μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν οι Ακρίτες.

Οι εκπρόσωποι της Ξάνθης υποστήριξαν στην επιτροπή ότι θεωρούσαν πως πρέπει να παρέχουν εξηγήσεις μόνο για τη δική τους ιδιοκτησία, σε μία εκδίκαση που ξεκίνησε κανονικά, αλλά διακόπηκε δύο φορές.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΟΚ και Ξάνθης αιτήθηκαν στην έδρα ο Ολυμπιακός να αναπτύξει τις θέσεις του, αλλά να αποχωρήσει στη συνέχεια, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει ζητήσει να κάνει πρόσθετη παρέμβαση.

Μετά την πρώτη διακοπή, η εκδίκαση συνεχίστηκε, έως ότι διακοπεί ξανά, χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, στον οποίο δεν επετράπη να κάνει πρόσθετη παρέμβαση, κρίνοντας πως δεν υπάρχει ορατό έννομο συμφέρον από πλευράς της θεσσαλικής ομάδας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, πάντως, επέμενε ότι «καταθέσαμε την επιχειρηματολογία μας διότι θεωρούμε πως ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης.»

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού απέρριψε το αίτημα αναβολής που κατέθεσαν οι Ακρίτες λόγω της απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη, ενώ δεν έκανε δεκτό και το αίτημα του ΠΑΟΚ να μην παραμείνει στην αίθουσα η πλευρά του Ολυμπιακού μετά την προσκόμιση των δικών του στοιχείων.

Θυμίζουμε πως η ποινή για ομάδες που κρίνονται ένοχες για πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να είναι από υποβιβασμό μέχρι αποβολή από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αν σου άρεσε κάνε