Με Άλμπα ξανά στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μπαρτζώκας

Με Άλμπα ξανά στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μπαρτζώκας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:08 Δημιουργία 14/01/20, 14:06

Οι γερμανικές ομάδες έχουν την… τιμητική τους ως αντίπαλοι των ελληνικών σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, αυτή τη «διπλή εβδομάδα» στην Euroleague για τη 19η και 20ή αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (14/1, 21:00) την Άλμπα Βερολίνου και την Παρασκευή (17/1, 20:30) την Μπάγερν Μονάχου. Ο Παναθηναϊκός ξεκινά με τους Βαυαρούς στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (15/1, 21:00), ενώ την Παρασκευή (17/1, 21:30) φιλοξενεί τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Την όγδοη νίκη και δεύτερη συνεχή θα διεκδικήσουν οι «ερυθρόλευκοι», στο πρώτο παιχνίδι του Γιώργου Μπαρτζώκα ως προπονητή του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή του στο πειραϊκό συγκρότημα.

Ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε τους «κόκκινους» στον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της Ιστορίας τους, το 2013 στο Λονδίνο, όταν έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε το τρόπαιο στη διοργάνωση.

«Χρειάζεται σταθερότητα, ένα στάνταρ απόδοσης σε κάθε παιχνίδι και όχι αυξομειώσεις. Μετά από μεγάλες νίκες, ο Ολυμπιακός έκανε ήττες. Είναι προφανές ότι η ομάδα είναι τελευταία στις ασίστ, πρέπει να βελτιωθεί η ομαδικότητα, ενώ πρέπει να μπουν και κάποιοι κανόνες στην άμυνα», σχολίασε ο Μπαρτζώκας.

«Το υλικό της ομάδας απεικονίζεται στη βαθμολογία. Στην Ευρωλίγκα παίρνεις ό,τι αξίζεις. Όλοι είναι πολύ καλύτεροι απ΄ όσο έχουν δείξει έως τώρα και ατομικά και ομαδικά. Θέλουμε να βάλουμε μερικούς πολύ συγκεκριμένους κανόνες για να παίξουμε καλύτερα. Δεν έχω το υλικό που έχω διαλέξει, αλλά πρέπει να δουλέψω με αυτό», συνέχισε.

Και κατέληξε, μιλώντας στη media day της ομάδας του: «Η πρόταση των προέδρων με έκανε να γυρίσω. Δεν είναι συναισθηματική αλλά επαγγελματική η απόφασή μου. Καθαρά».

Η Άλμπα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-13 και έχει γνωρίσει 6 ήττες στα τελευταία επτά παιχνίδια της.

Αν σου άρεσε κάνε