Ο Κίκε Σετιέν νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα

Ο Κίκε Σετιέν νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 14/01/20, 18:21

Ένθερμος θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου, ο Κίκε Σετιέν δεν θα μπορούσε να υποσχεθεί κάτι διαφορετικό, κατά την παρουσίασή του από την Μπαρτσελόνα στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη.

«Η ομάδα μου θα παίζει όμορφα» τόνισε ο 61χρονος προπονητής, που υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022 με τους «μπλαουγκράνα» και θα αντικαταστήσει τον απολυθέντα Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Έχετε δει όλοι ότι έχω προσωπικότητα. Έρχομαι σε μία ομάδα που παίζει καλά εδώ και χρόνια, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να αλλάξω. Η μόνη μου υπόσχεση, είναι ότι η ομάδα μου θα παίζει όμορφα» δήλωσε ο πρώην τεχνικός της Μπέτις, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν φανταζόταν... «ούτε στα καλύτερα όνειρά μου» ότι θα βρεθεί στον πάγκο των Καταλανών. «Χθες περπατούσα ανάμεσα σε αγελάδες στο χωριό μου και σήμερα προπονώ τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου» είπε χαριτολογώντας ο Σετιέν.

Την παρουσίαση του νέου προπονητή ανέλαβαν ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ερίκ Αμπιντάλ. Ο Μπαρτομέου διευκρίνισε ότι στο συμβόλαιο του Σετιέν υπάρχει ρήτρα πρόωρου τερματισμού μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, που θα γίνουν το 2021, ενώ δικαιολόγησε την απόφαση αλλαγής στην τεχνική ηγεσία λέγοντας ότι «... χρειαζόμασταν ένα νέο "μομέντουμ" ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν, καθώς έχουμε, όπως πάντα, πολύ υψηλούς στόχους. Αν και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, ξέραμε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και μιλήσαμε για το θέμα αυτό στον Βαλβέρδε τις τελευταίες ημέρες».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η παραδοχή του Μπαρτομέου ότι η διοίκηση της Μπαρτσελόνα μιλούσε εδώ και κάποιους μήνες με προπονητές, επιβεβαιώνοντας έμμεσα ότι η ήττα από την Ατλέτικο, στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, ήταν μόνο η αφορμή για την απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αν σου άρεσε κάνε