Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή, στους «8» ο Παναθηναϊκός

Κύπελλο Ελλάδας: Με ανατροπή, στους «8» ο Παναθηναϊκός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 19:49 Δημιουργία 15/01/20, 19:47

«Επεισοδιακή» αλλά δίκαιη πρόκριση πήρε ο Παναθηναϊκός για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 3-1 με ανατροπή του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη υπερκάλυψε την ήττα στους «Ζωσιμάδες», παρότι το πρώτο ημίχρονο στο Ολυμπιακό Στάδιο ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα της Ηπείρου μπροστά στο σκορ.

Από το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, οι «πράσινοι» άσκησαν έντονη πίεση, ανέτρεψε το σκορ νωρίς (σε ένα τρίλεπτο) και βρήκε το γκολ της πρόκρισης από τα 11 βήματα, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες!

Το συγκρότημα της Ηπείρου «πάγωσε» τους φίλους των γηπεδούχων στο 24΄, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου ο πρώην «πράσινος» Παντελάκης έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και το 0-1 ήταν γεγονός.

Στο 34΄ κανονικό γκολ του Ινσούα (ήρθε από πίσω) ακυρώθηκε ως οφσάιντ λανθασμένα από το β΄ βοηθό, καθώς στο Κύπελλο δεν υπάρχει VAR, αλλά το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε άρδην.

Στο 56΄ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με κεφαλιά του Δώνη, μετά από σέντρα του Ζαχίντ και στο 58΄ ο Σένκεφελντ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες από το σουτ του Χατζηγιοβάνη και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 72΄ με το πέναλτι του Μακέντα, που καταλογίστηκε σε επιπόλαιο μαρκάρισμα του Μπουκουβάλα επί του Γιόχανσον. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουρμπέλης άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες (δεύτερη κίτρινη), αλλά αυτό τελικώς δεν κόστισε στον Παναθηναϊκό

Αν σου άρεσε κάνε