Νεκρός Ολλανδός μοτοσικλετιστής στο Ράλι Ντακάρ

Νεκρός Ολλανδός μοτοσικλετιστής στο Ράλι Ντακάρ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:55 Δημιουργία 24/01/20, 14:53

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ολλανδός μοτοσικλετιστής, Έντβιν Στράβερ, ο οποίος είχε ένα ατύχημα στη διάρκεια της προτελευταίας ειδικής διαδρομής του Ράλι Ντακάρ, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η σύζυγός του.

Ο 48χρονος αναβάτης της KTM έπεσε από τη μηχανή του στις 16 Ιανουαρίου, ενώ έτρεχε με σχετικά μικρή ταχύτητα, αλλά υπέστη κάταγμα στη σπονδυλική στήλη. «Ο Έντβιν πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής περιστοιχισμένος από τους αγαπημένους του» δήλωσε η Άνια ντεν Χόλαντερ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Στράβερ μετείχε για τρίτη φορά στο Ράλι Ντακάρ, όταν υπέστη το ατύχημα στη διάρκεια της 11ης ειδικής διαδρομής στη νοτιοανατολική Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με την ολλανδική ιστοσελίδα www.rallymaniacs.com, η οποία παρακολουθούσε τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του, ο Στράβερ υπέστη κάταγμα στο πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης του και δεν είχε καρδιακό παλμό για δέκα λεπτά.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Ριάντ. «Τότε έγινε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανακτούσε ποτέ τις αισθήσεις του» ανέφερε η ιστοσελίδα. Την Τετάρτη διακομίσθηκε αεροπορικώς στην Ολλανδία, «όπου επιβεβαιώθηκε ξανά ότι η ζημιά στον εγκέφαλό του ήταν υπερβολικά μεγάλη». «Η αναπνοή διεκόπη στη συνέχεια, σε συνεννόηση με την οικογένειά του» συμπλήρωσε η ολλανδική ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι η 42η «έκδοση» του Ράλι Ντακάρ είχε ήδη σημαδευτεί από τον θάνατο του Πορτογάλου Πάουλο Γκονσάλβες, του 20ου αναβάτη και 25ου συμμετέχοντα που πέθανε στη διάρκεια του αγώνα.

Αν σου άρεσε κάνε