Επίθεση και από τον Πανιώνιο στην κυβέρνηση για τη σημερινή τροπολογία

Επίθεση και από τον Πανιώνιο στην κυβέρνηση για τη σημερινή τροπολογία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 28/01/20, 20:07

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΠΑΕ Πανιώνιος παίρνει θέση στο θέμα της τιμωρίας των ΠΑΟΚ - Ξάνθης από την ΕΕΑ και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αλλαγή του υφιστάμενου νόμου.

Όπως αναφέρεται, «η τροποποίηση των υφιστάμενων διατάξεων και προβλεπόμενων ποινών στους κανονισμούς καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου και το περί δικαίου αίσθημα».

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβληθούν μικρότερες ποινές αντί του υποβιβασμού, στις ομάδες που υποπίπτουν σε παραβάσεις, δεν βρίσκει σύμφωνη τη νεοσμυρνιώτικη ΠΑΕ.

Αν τελικώς περάσουν οι αλλαγές, τότε και ο Πανιώνιος θα απαιτήσει, όπως αναφέρεται, την άρση της επιβληθείσας ποινής στην ομάδα του, από την οποία έχουν αφαιρεθεί 6 βαθμοί σύμφωνα με τον κανονισμό αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση:

«Με απορία και έκπληξη ενημερωθήκαμε για την Κυβερνητική παρέμβαση περί τροποποίησης των υφιστάμενων διατάξεων και προβλεπόμενων ποινών επί συγκεκριμένων παρατυπιών και παραβάσεων, στους οικείους νόμους και κανονισμούς η οποία προδήλως καταλύει την έννοια του κράτους δικαίου και το περί δικαίου αίσθημα.

Η ανωτέρω απόφαση της Κυβέρνησης καταστρατηγεί ευθέως την εισήγηση/πόρισμα του μοναδικού καταρχάς αρμοδίου δικαιοδοτικού οργάνου, της ΕΕΑ, που αφορά τη διαπίστωση τέλεσης παραβάσεων, από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν στην ίδια κατηγορία με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ.

Αξίζει μνείας το γεγονός ότι σε άλλες αποφάσεις της ΕΕΑ και έτερων δικαιοδοτικών και δικαστικών αθλητικών οργάνων και επιτροπών, όπως στην περίπτωση της Κασσιόπης, Ηρακλή κ.λ.π., ο πέλεκυς έπεσε βαρύς, σε αντίστοιχης βαρύτητας υποθέσεις, ο νόμος δε, εφαρμόστηκε στο ακέραιο, χωρίς οποιουδήποτε είδους παρέμβαση και στην δική μας περίπτωση, που είχε μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την επιβολή της ποινής αφαίρεσης βαθμών (-6) για την ομάδα μας σύμφωνα με το άρθρο 8 β) του κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων στην ανωτέρω υπόθεση ομάδων, οι οποίες ασκώντας πρωτοφανή πίεση δημοσίως απαιτούν την πλήρη καταστρατήγηση του νόμου και μη εφαρμογή αυτού. Σε κάθε περίπτωση είναι ανεπίτρεπτη η επιλεκτική εφαρμογή του νόμου και αφού η Κυβέρνηση επικαλείται την ιστορικότητα των ομάδων της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, τότε απαιτούμε την άρση της επιβληθείσας ποινής στην ομάδα του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ μας ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ».

Αν σου άρεσε κάνε