Απάντηση Αυγενάκη μετά από τις αντιδράσεις για την τροπολογία

Απάντηση Αυγενάκη μετά από τις αντιδράσεις για την τροπολογία

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 29/01/20, 18:05

Μετά από το σάλο αντιδράσεων που έχει προκληθεί τις τελευταίες 48 ώρες για τον Λευτέρη Αυγενάκη, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για τον υποβιβασμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, οι συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού επιχειρούν με non paper να ηρεμήσουν το τεταμένο κλίμα.

Όπως σημειώνουν, ο κ. Αυγενάκης δεν έχει καμία ανάμιξη στη λειτουργία και τις εισηγήσεις της Επτιτροπής, ενώ την όποια απόφαση καλείται, εν συνεχεία, να την πάρει η Σούπερ Λίγκα, μετά από εισήγηση της ΕΠΟ.

«Τα όσα γράφονται ότι ελήφθη απόφαση δεν είναι ακριβή», τόνιζαν χαρακτηριστικά και παράλληλα υπογράμμιζαν ότι η επιτροπή δεν επιβάλλει ποινές, δεν αποφασίζει αλλά εισηγείται στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ. Και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάριζαν ότι ο «υφυπουργός ούτε δημιουργεί ούτε συγκαλύπτει περιπτώσεις».

Την ίδια ώρα, υποστήριξαν ότι η ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή με Πρόεδρο δικαστικό που κρίνει με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της μετά την καταγγελία και την έρευνα που διενεργεί και εισηγείται. Σε ότι αφορά, δε, τα περί αντικατάστασης των μελών από τον υφυπουργού υπογραμμίζουν τα εξής: «Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τοποθέτησε αρχικά τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κο Τζουλάκη, αφού είχε παραιτηθεί ο προηγούμενος. Για τη θέση του Προέδρου προβλέπεται να είναι πρώην δικαστής, άμισθος. Αργότερα, κατόπιν παραίτησης ενός μέλους, ορίστηκε τακτικό μέλος (άμισθο) ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά κος Νικόλαος Φαραντούρης, στο γνωστικό αντικείμενο του εμπορικού δικαίου. Τα υπόλοιπα 5 από τα 7 μέλη της επιτροπής είναι από την «εποχή Βασιλειάδη – Κοντονή»!

Τέλος, αναφορικά με τον νόμο Βασιλειάδη οι ίδιες πηγές επισήμαιναν πως δεν εφαρμόζεται, γιατί δεν έχει συσταθεί με ΠΔ το ΝΠΔΔ που προβλέπει και μέχρι τότε εξακολουθούν να ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 77 του ν. 2725/1999.

Αν σου άρεσε κάνε