Προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό από την Euroleague

Προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό από την Euroleague

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:12 Δημιουργία 31/01/20, 16:08

Προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών στην ΚΑΕ Ολυμπιακός επέβαλε η Επιτροπή παρακολούθησης οικονομικών παρασπονδιών της Euroleague.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής, το εμπάργκο ισχύει μέχρι να διευκρινιστεί κατά πόσον υπάρχουν παραβάσεις του οικονομικού κανονισμού με απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ παρόμοια διαδικασία διερεύνησης ξεκίνησε και για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η πρώτη, ανεπίσημη, αντίδραση από τον Ολυμπιακό εκφράζει απορία και έκπληξη, αφού, σύμφωνα με τους ανθρώπους του, δεν υπάρχει η παραμικρή οφειλή σε παίκτη ή προπονητή.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες ο Οκτάβιους Έλις, που αγωνιζόταν στον Προμηθέα Πάτρας, ενώ πρόσφατα προσλήφθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με συμβόλαιο 2,5 ετών.

Η ανακοίνωση της Εuroleague έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Αν σου άρεσε κάνε