Κύπελλο Ελλάδας: Λαμία - Ολυμπιακός στο 0

Κύπελλο Ελλάδας: Λαμία - Ολυμπιακός στο 0

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 04/02/20, 21:20

Ούτε φέτος, κατάφερε να φύγει νικητής από τη Λαμία για το Κύπελλο Ελλάδας ο Ολυμπιακός, μένοντας στο 0-0 με τους «κυανόλευκους» το βράδυ της Τρίτης (4/2) και πλέον η πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα ξεκαθαρίσει στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με πάρα πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκουράσει τους βασικούς ποδοσφαιριστές του και να δώσει ευκαιρίες στις «ρεζέρβες» του, προχωρώντας σε εκτεταμένο ροτέισον.

Κάτι που «κόστισε» ωστόσο, στη «χημεία» των Πειραιωτών, οι οποίοι αν και είχαν τον Κώστα Φορτούνη για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα, μετά την επιστροφή του από σοβαρό τραυματισμό του στο χιαστό, δεν βρήκαν χώρους για να επιβάλλουν το παιχνίδι τους. Αντιθέτως «εγκλωβίστηκαν» από την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας κι έβγαλαν προβλήματα στη δημιουργία (ειδικά στο πρώτο μέρος), από τη στιγμή όλοι οι δημιουργικοί ποδοσφαιριστές του κινήθηκαν σε… ρηχά νερά.

Στον αγώνα με τη Λαμία πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με τα «ερυθρόλευκα» και τα δύο τελευταία αποκτήματα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός Καφού ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, δίπλα στον Καμαρά, αλλά έδειξε πως είναι ακόμη «βαρύς», ενώ ο Τούρκος εξτρέμ Εμρέ Μορ, που μπήκε ως αλλαγή στο 55’ δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά στο γκολ στο 26’ με τον Χασάν, όμως το πλασέ που επιχείρησε (υπό την πίεση του Βύντρα) πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 39’ ο Θεοδωρόπουλος έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στο «παραθυράκι» του μετά από δυνατό σουτ του Ραντζέλοβιτς, στη μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει λίγο πιο ψηλά τους «κυανόλευκους» κι έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία στο 49’, όμως ο Θεοδωρόπουλος έδειξε ξανά καλά αντανακλαστικά στο σουτ του Καμαρά από τα 35 μέτρα. Στη δε εξέλιξη της φάσης, ο Ραντζέλοβιτς βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή της Λαμίας, όμως το τελείωμά του, από πλάγια θέση, έφυγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 53’ ο Σισέ με άτσαλη προβολή, πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του Τοροσίδη που ετοιμαζόταν να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα, μετά από κόρνερ του Φορτούνη και κεφαλιά-πάσα του Παπαδόπουλου.

Στο 76’ ο Βρέσκας έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μπιανκόνι από τον Παπαδόπουλο, όμως έπειτα από ένα λεπτό πήρε πίσω την απόφαση με υπόδειξη του VAR, καθώς ο επιθετικός της Λαμίας ήταν οφσάιντ την ώρα που έκανε την πάσα ο Βιγιάλμπα.

Η τελευταία, πολύ καλή στιγμή για τους Πειραιώτες σημειώθηκε στο 89’ όταν ο Σισέ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους μετά από κόρνερ του Φορτούνη, όμως σημάδεψε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου.

Στο 90’+3’ ο Μπιανκόνι με κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια κατέγραψε τη μία και μοναδική τελική της Λαμίας στον αγώνα, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες και των δύο ομάδων.

Ο διαιτητής Βρέσκας (Πιερίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σασί, Μπουλούλη από πλευράς Λαμίας και Γκασπάρ, Τοροσίδη από πλευράς Ολυμπιακού.

ΛΑΜΙΑ (Α. Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (88’ Βλαχομήτρος), Σασί (69’ Μπιανκόνι), Βιγιάλμπα, Σάλιακας, Τιρόνε (73’ Νιάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Aλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (55’ Μορ), Φορτούνης, Λοβέρα (84’ Μασούρας), Χασάν (82’ Σουντανί).

Αν σου άρεσε κάνε