Κατάθεση Αλαφούζου στη δίκη για τα στημένα, με μύδρους κατά Ολυμπιακού

Κατάθεση Αλαφούζου στη δίκη για τα στημένα, με μύδρους κατά Ολυμπιακού

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 05/02/20, 16:24

Την εύνοια της διαιτησίας είχε επί σειρά ετών ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε σήμερα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, στο πλαίσιο της δίκης των 28 παραγόντων του ποδοσφαίρου για «στημένα» ματς της τριετίας 2012-2015.

Ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» αναφέρθηκε σε «παράλογες διαιτησίες», ενώ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως μια ομάδα ευνοημένη από όργανα και διαιτητές.

Ο κ. Αλαφούζος στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος, αλλά και ο Παναθηναϊκός γενικότερα, στο να δημοσιοποιήσουν και να καταγγείλουν στις αρχές τα όσα «εξόφθαλμα» συνέβαιναν στον χώρο του ποδοσφαίρου, τη στιγμή που άλλοι επέλεγαν τη βία κατά διαιτητών.

Όταν από την πλευρά της υπεράσπισης ρωτήθηκε για το αν έχει αποδείξεις για τα όσα ισχυρίστηκε, απάντησε: «Αποδείξεις; Ο κ. Γεραπετρίτης είναι στην UEFA και απειλούμαστε με αποκλεισμό» είπε, ενώ συμπλήρωσε πως απόδειξη είναι η βία και οι άθλιες διαιτησίες.

Για τους αγώνες που ερευνώνται από το δικαστήριο, ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» επισήμανε πως «υπήρχαν διαιτητές που σφύριζαν σε πολλά ματς» και πρόσθεσε ότι εκείνοι που «σφύριζαν αγώνες» με σκοπό να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός, πολύ γρήγορα «γίνονταν διεθνείς».

Στάθηκε ιδιαίτερα στις καταγγελίες που έκανε ο Παναθηναϊκός προς όλους τους αρμόδιους φορείς, βλέποντας «παράλογα πράγματα» ώστε να ερευνηθούν.

«Αποδείξεις δεν είχα, παρά μόνο ενδείξεις» είπε. Ωστόσο, όπως σημείωσε, δεν υπήρξαν αποτελέσματα στις καταγγελίες που έγιναν, γεγονός που τον στενοχωρεί ως προς τη δυνατότητα της Πολιτείας να ελέγξει το ποδόσφαιρο.

Διαχώρησε, τέλος, τη στάση των παραγόντων από αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε τις ποδοσφαιρικές ενώσεις (ΕΠΣ) ως ένα από τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Αν σου άρεσε κάνε