Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο ο «γνωστός» της ΑΕΚ, Ούγκο Αλμέιδα

Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο ο «γνωστός» της ΑΕΚ, Ούγκο Αλμέιδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 16:33 Δημιουργία 06/02/20, 16:31

TAGS

Την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση έλαβε ο Ούγκο Αλμέιδα.

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι «κρέμασε τα παπούτσια του» και στο εξής αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην ομάδα U23 της Ακαδέμικα.

Μέχρι πρότινος ο 36χρονος Πορτογάλος στράικερ ανήκε στο δυναμικό της Ακαδέμικα. Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ, με την οποία πέτυχε πέτυχε 5 γκολ σε 22 ματς πρωταθλήματος, αγωνίστηκε σε 5 ματς Κυπέλλου, καθώς και σε 3 ευρωπαϊκά.

Γεννήθηκε στη Φιγκέιρα ντα Φοζ και ξεκίνησε την καριέρα από τις ακαδημίες της Πόρτο. Το 2003 ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα των «δράκων» όπου έμεινε μέχρι το 2007 μεσολαβούντων των δανεισμών σε Λεϊρία, Μποαβίστα και Βέρντερ.

Την χρονιά εκείνη αποκτήθηκε από την Βέρντερ Βρέμης. Τρία χρόνια μετά πήγε στην Τουρκία, όπου από το 2011 έως το 2014 φόρεσε την φανέλα της Μπεσίκτας. Ακολούθησε η Τσεζένα στην Ιταλία, οι Κουμπάν Κρασνοντάρ και Ανζί στη Ρωσία, το Ανόβερο στη Γερμανία και η ΑΕΚ στην Ελλάδα.

Μετά την αποχώρησή του από τους «κιτρινόμαυρους» μετέβη στην Κροατία για λογαριασμό της Χάιντουκ Σπλιτ, ενώ το 2018 επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Ακαδέμικα.

Στην καριέρα του πέτυχε 192 γκολ σε 595 ματς. Κατέκτησε το Champions League με την Πόρτο, δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα Πορτογαλίας με την Πόρτο, ένα Κύπελλο με τη Βέρντερ, με την οποία έφθασε στον τελικό του UEFA το 2009.

Με την Μπεσίκτας κατέκτησε ένα κύπελλο Τουρκίας.

Φόρεσε για 57 ματς τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας.

Αν σου άρεσε κάνε