Στις 24 Φεβρουαρίου η κηδεία του Κόμπε Μπράαντ και της κόρης του

Στις 24 Φεβρουαρίου η κηδεία του Κόμπε Μπράαντ και της κόρης του

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 14:29 Δημιουργία 07/02/20, 14:26

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο «Staples Center» (έδρα των ΛΑ Λέικερς) η κηδεία και η επιμνημόσυνη τελετή αφιερωμένη στην μνήμη του Κόμπε Μπράϊαντ, της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα και των άλλων επτά ανθρώπων που σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα μετά την συντριβή του ελικοπτέρου που επέβαιναν.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία, δεδομένου ότι ο Κόμπε έκανε σπουδαία καριέρα φορώντας την φανέλα με τον αριθμό 24, ενώ η Τζιάνα έπαιζε με το Νο 2 στην πλάτη (σ.σ. όπως είναι γνωστό, οι ημερομηνίες στις ΗΠΑ γράφονται διαφορετικά απ΄ ότι στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, η 24η Φεβρουαρίου γράφεται 02/24/2020).

Ούτε βεβαίως η επιλογή του χώρου ήταν τυχαία, αφού στο συγκεκριμένο γήπεδο μεγαλούργησε ο Κόμπε ως παίκτης των Λος Αντζελες Λέϊκερς.

Την είδηση έδωσαν στην δημοσιότητα τα αμερικανικά ΜΜΕ, ωστόσο δεν την έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής, ούτε η διοίκηση των Λέϊκερς, ούτε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, Ερικ Γκαρτσέτι, αλλά ούτε και κάποια από τις οικογένειες των εκλιπόντων.

Ο Κόμπε και η Τζιάνα, έχασαν τη ζωή τους στις 26 Ιανουαρίου, όταν το ελικόπτερο τους έπεσε σε πλαγιά ενός λόφου κοντά στο Λος Άντζελες. Τα άλλα θύματα της τραγωδίας, είναι ο προπονητής του μπέιζμπολ, Τζον Αλτομπέλι, η σύζυγός του, Κέρι και η κόρη τους, Αλίσα που ήταν συμπαίκτρια της Τζιάνα, η Κριστίνα Μάουζερ, βοηθός προπονητή της ομάδας μπάσκετ των κοριτσιών, η Σάρα και η Πέϊτον Τσέστερ (σ.σ. μητέρα και κόρη) και ο πιλότος, Αρα Ζομπαγιάν.

Το θρυλικό «Staples Center», βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στην διάσημη αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 20.000 άτομα, έγινε η κηδεία του Μάικλ Τζάκσον (2009), αλλά και του Αμερικανού ράπερ, Νίπσεϊ Χασλ, ο οποίος δολοφονήθηκε πέρυσι στην γειτονιά του.

Αν σου άρεσε κάνε