Αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι για δύο σεζόν από το Champions League

Αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι για δύο σεζόν από το Champions League

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 21:32 Δημιουργία 14/02/20, 21:17

Ποινή αποκλεισμού για 2 σεζόν από τον Champions League επέβαλε την Παρασκευή η UEFA στη Μάντσεστερ Σίτι, για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play.

Πέρα από την απαγόρευση συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέβαλε και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ στην αγγλική ομάδα.

Όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, η ποινή επιβλήθηκε επειδή διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις των κανονισμών. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, από την πλευρά της, γνωστοποίησε ότι θα προσβάλλει την απόφαση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Μετά την ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου το δικαστικό σώμα του Club Financial Control Body (CFCB), προεδρεύοντος του Πορτογάλου Κούνια Ροντρίγκες ενημέρωσε σήμερα την Μάντσεστερ Σίτι για την τελική απόφαση της υπόθεσης, μετά την αναφορά του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του CFCB.

Το δικαστικό σώμα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβάσεις των κανονισμών που διέπουν το Financial Fair Play, υπερβαίνοντας τα όρια χρηματοδότησης στους λογαριασμούς της και τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων (break-even) που παρουσιάστηκαν στην UEFA από το 2012-2016.

Επίσης, το δικαστικό σώμα διαπίστωσε ότι ο αγγλικός σύλλογος αρνήθηκε να συνεργαστεί με την ερευνητική ομάδα του CFCB. Η απόφαση που πάρθηκε, αφορά αποκλεισμό της Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των επόμενων δύο περιόδων (2020/2021 και 2021/2022) και να καταβολή προστίμου 30 εκ. ευρώ.

Η απόφαση είναι εφέσιμη και μπορεί να προσβληθεί στο CAS. Αν η Σίτι ασκήσει το συγκεκριμένο δικαίωμά της, η απόφαση του δικαστικού σώματος δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την κοινοποίηση της τελεσίδικης απόφασης του ανώτατου αθλητικού διαιτητικού δικαστηρίου της Λωζάνης.»

Άμεσα η έφεση

Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς των Πολιτών, η οποία λίγα λεπτά μετά την επιβολή της τιμωρίας, ανακοίνωσε επίσημα την αναμενόμενη κίνηση της, ότι θα εξασκήσει δηλαδή το δικαίωμα έφεσης στο CAS.

Αν σου άρεσε κάνε