Europa League: Έχουμε πιθανότητες κόντρα στην Άρσεναλ, δήλωσε ο Μαρτίνς

Europa League: Έχουμε πιθανότητες κόντρα στην Άρσεναλ, δήλωσε ο Μαρτίνς

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 19/02/20, 17:56

Την άποψη πως εντός έδρας ο Ολυμπιακός μπορεί να κοντράρει στα ίσια την Άρσεναλ κατέθεσε ο Πέδρο Μαρτίνς την Τετάρτη, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αυριανό, πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «32» του Europa League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι όλοι οι παίκτες που είναι στην αποστολή διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα, εκτός του τραυματία Σουντανί, για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα η ομάδα του πρέπει να παίξει με θάρρος και κουράγιο, ενώ η αγγλική ομάδα είναι πολύ καλή και διαθέτει τις καταβολές του Αρσέν Βενγκέρ, με τον Μίκελ Αρτέτα να προσπαθεί να βάλει τις δικές του πινελιές.

«Θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι σε έναν καταπληκτικό αγωνιστικό χώρο. Συγχαρητήρια σε όσους κατάφεραν να έχουμε τέτοιο γήπεδο, από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Θα βοηθήσει και τις ομάδες. Η Άρσεναλ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ο Αρτέτα έχει προσθέσει πράγματα. Μέσα στην έδρα της μπορεί να είναι πολύ πιο δυνατή. Ο Αρτέτα έχει συνδυάσει νέα στοιχεία με παλιά», τόνισε ο Μαρτίνς.

Για τα κοινά στοιχεία με τις αναμετρήσεις με την Τότεναμ και τις πιθανότητες πρόκρισης είπε: «Είναι δύο διαφορετικές ομάδες η Τότεναμ με την Άρσεναλ. Με άλλο σκεπτικό των προπονητών και άλλη προσέγγιση. Με άλλα χαρακτηριστικά. Η Τότεναμ έχει εμπειρία και φυσική κατάσταση και η Άρσεναλ νέους παίκτες με πολύ καλή τεχνική. Δεν έχουν ομοιότητα. Εμείς είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για δύο παιχνίδια με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Το αυριανό παιχνίδι είναι εφικτό με τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Με κάθε ειλικρίνεια, διότι είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να μας αντιμετωπίσει στην έδρα μας. Είχαμε μόνο μια ήττα στα τελευταία 12 ματς, από την Μπάγερν που διεκδικεί τίτλο. Εάν παίξουμε με θάρρος και κουράγιο αύριο, έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε μία πολύ καλή ομάδα».

Για 11άδα και το αν θα ξεκινήσει ο Φορτούνης είπε: «Δεν έχω αποφασίσει. Όλοι οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι, εκτός από τον Σουντανί φυσικά, μπορεί να ξεκινήσουν».

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Την διοργάνωση του Europa League την παίρνουμε πολύ σοβαρά. Όλη μας η συγκέντρωση είναι στην Άρσεναλ. Το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι μακριά. Μετά θα δούμε το επόμενο ματς, που είναι σημαντικό. Όμως τώρα έχουμε προτεραιότητα την Άρσεναλ. Μετά θα δούμε την διαχείριση και το τι θα κάνουμε για τον ΠΑΟΚ».

Για την απουσία Σουντανί και την μεταγραφή του Ποντένσε και αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό τους, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, αλλά έχουμε λύσεις μέσα από την ομάδα. Όταν η ομάδα τους χρειάζεται υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να αντεπεξέλθουν με δουλειά και προσαρμογή».

Ο Κώστας Τσιμίκας, που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τους «κανονιέρηδες», αναφέρθηκε στην ανάδειξή του ως ένας από τους κορυφαίους νέους ποδοσφαιριστές του Champions League. «Μου δίνει το έξτρα κίνητρο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και πιστεύω ότι είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ματς».

Για το ότι αντιμετωπίζει πάντα φέτος τους καλύτερους και αν ξέρει κάτι για ενδιαφέρον της Άρσεναλ και ότι θα κληθεί να μαρκάρει τον Πέπε, τόνισε: «Δεν γνωρίζω κάτι. Σε τέτοιο επίπεδο πάντα αντιμετωπίζεις μεγάλους παίκτες. Εγώ έχω πάντα στόχο να είμαι συγκεντρωμένος, να ακολουθώ το πλάνο του προπονητή και πάντοτε να βοηθάω για τη νίκη που είναι ο στόχος της ομάδας».

Αν σου άρεσε κάνε