Euroleague: Ώρα για το ντέρμπι των «αιωνίων»

Euroleague: Ώρα για το ντέρμπι των «αιωνίων»

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ UPD 10:08 Δημιουργία 03/03/20, 10:05

Κρίσιμο από κάθε άποψη και για τους δύο «μονομάχους» είναι το αποψινό ντέρμπι των «αιωνίων», για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «κοντράρονται» στο ΣΕΦ το βράδυ της Τρίτης (3/03, 21:00), για δεύτερη φορά εφέτος στη διοργάνωση, με τις δύο ομάδες να «καίγονται» κυριολεκτικά για τη νίκη.

Δεν είναι υπερβολικό να ειπωθεί ότι από τοι αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία των ομάδων στη διοργάνωση και πιο συγκεκριμένα η μάχη που δίνουν για την πρόκριση στα play offs.

Αυτός που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη είναι ο Ολυμπιακός, που παίζει ίσως το «τελευταίο χαρτί του» για να μείνει «ζωντανός» στη μάχη της εισόδου στην οκτάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην ενδέκατη θέση με ρεκόρ 11-15 και χρειάζονται απαραίτητα 5 νίκες στις εναπομείνασες 8 αγωνιστικές για να μπουν στα play offs.

Σε «καλύτερη μοίρα» (θεωρητικά πάντα) βρίσκονται οι «πράσινοι», που με ρεκόρ 14-12 κατέχουν την 6η θέση. Έχουν, όμως, μόλις μία νίκη στα 5 τελευταία ματς και με βάση το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί μόνο σίγουροι δεν αισθάνονται για την πρόκριση. Θέλουν τουλάχιστον 3 νίκες (σύμφωνα με τον προπονητή τους 4) στα επόμενα 8 ματς για να «τσεκάρουν» το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.

Εκτός μάχης και από το σημερινό ματς (δεν έπαιξε ούτε με την Μακάμπι) τέθηκε ο τραυματίας, Νίκολα Μιλουτίνοβ, για τον Ολυμπιακό, ενώ από το «τριφύλλι» θα απουσιάσει ο Νίκος Παππάς, μετά από απόφαση του Ρικ Πιτίνο.

Διαιτητές του ελληνικού «εμφυλίου» θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Αν σου άρεσε κάνε