Ο Δ. Γιαννακόπουλος ζητάει από τον Μητσοτάκη την τιμωρία του Ολυμπιακού

Ο Δ. Γιαννακόπουλος ζητάει από τον Μητσοτάκη την τιμωρία του Ολυμπιακού

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 04/03/20, 18:30

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζητά «την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων οργάνων και την αποφυγή παρόμοιων σκηνικών τρόμου στο μέλλον» για τα όσα, όπως υποστηρίζουν οι «πράσινοι», συνέβησαν στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Euroleague.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς εν έτει 2020 σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η πατρίδα μας, ένας άνθρωπος που επενδύει στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, είναι αδύνατον να παρακολουθήσει την ομάδα του αγωνιζόμενη υπό φυσιολογικές και πολιτισμένες συνθήκες.

Για μια ακόμη φορά, έγινα αυτόπτης μάρτυρας της ανομίας και της ασυδοσίας που επιβάλλουν επώνυμοι και ανώνυμοι χούλιγκαν του Ολυμπιακού ΣΦΠ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας».

Το πλέον ανησυχητικό, ωστόσο, πέρα των απαράδεκτων και ποινικών κολάσιμων ενεργειών που έχουν καταγραφεί στις επίσημες εκθέσεις της διοργανώτριας αρχής, είναι ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στο Θέατρο αυτό του παραλόγου. Ανύπαρκτος έλεγχος στις εισόδους, με αποτέλεσμα να περιφέρονται τραμπουκίζοντας άτομα με ολόσωμες στολές (!!) και κουκούλες (!!!) σε αρμονική συνύπαρξη των ως άνω με τους αστυνομικούς!

Με τεράστια θλίψη και αγανάκτηση, στάθηκα μάρτυρας αστυνομικών οργάνων οι οποίοι ανέχονταν ύβρεις, σωματική βία και προπηλακισμούς εναντίον της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και εμού του ιδίου, από εκατοντάδες χούλιγκανς με διαπιστεύσεις (!!!), οι οποίοι δε δίστασαν να είναι ακόμα και στα ειδησεογραφικά θεωρεία. Επιπροσθέτως, αντί οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ να ενεργήσουν με το νόμιμο τρόπο, προστατεύοντάς μας και συλλαμβάνοντας τους υπαίτιους για τα έκτροπα αυτά, με «συμβούλευαν» να απομακρυνθώ από το γήπεδο, ενέργεια με την οποία με ανάγκασαν να πράξω τελικά θέτοντάς σε κίνδυνο της ζωής μου κατά το ημίχρονο!

Είναι να απορεί κανείς, αν όχι να εξανίσταται, πώς είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα να παραβιάζεται με τέτοιο τρόπο το Θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου να παρακολουθήσει την ομάδα του και όλο αυτό με την έγκριση – αν όχι με την υποβοήθηση -της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσα έγιναν χθες στην έδρα του Ολυμπιακού είχαν προβλεφθεί μέχρι κεραίας, χωρίς ουδείς να μπει στον κόπο να τα αποτρέψει. Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για ανοησία, ανικανότητα ή συνενοχή κάτι που προφανώς αποτελεί και δική σας απορία, η οποία και είμαστε σίγουροι ότι θα απαντηθεί.

Είμαι βέβαιος πως θα πράξετε τα δέοντα για την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων οργάνων και την αποφυγή παρόμοιων σκηνικών τρόμου στο μέλλον.

Με τιμή,

Δημήτρης Γιαννακόπουλος».

Αν σου άρεσε κάνε